01 / 05 / 2024

yüzen evler tekniği

yüzen evler tekniği

Bataklık Arapları ve kamıştan yapılmış yüzen evler tekniği yok olmanın eşiğinde. Peki, bu kadar harika yapılar nasıl yok olmanın eşiğine geldi? İşte kimsenin bilmediği, ilgi çekici yüzen evler...

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslimleri için geri sayım başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiği Kırlangıç Evler projesinin teslimleri için geri sayım başladı.

Zonguldaklı madenciler ‘domuz damı’ tekniği ile yüzlerce insanı kurtardı! Domuz damı tekniği nedir? Yaşam Koridoru Nedir

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda vatandaşımızı ‘domuz damı’ tekniği ile enkaz altından çıkaran Zonguldaklı madencilerin başarısı ise herkesin takdirini kazandı.

Mutluköy Taşevler Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mutluköy Taşevler Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Yılmaz, Barış Özenç, Emir Burak Sümer ve Uğur Güven Öğütgen ortaklığında kuruldu.

Yüzen marketler 7-24 iş başında! İstediğiniz ayağınıza geliyor! İşte 5 ağustos 2022 fiyat listesi

Perakende şirketleri denizde de hizmet vermeye başladı. Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte yüzen market sayısında artış yaşandı. Peki yüzen markette perakende ürünlerinin fiyatı ne kadar? İşte 5 Ağustos 022 fiyat listesi...

Son yılların popüler konut trendi: Yüzen ev! 

Özgür yaşam sevenlerin tercih ettiği konut tipi olan yüzen evler son yıllarda en çok tercih edilen evlerden biri oldu. Peki, yüzen evler nasıl inşa ediliyor? Yüzen evler dayanıklı mı? İşte detaylar...

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yüzen evler mi yüzen hayaller mi?

Yüzen evlerin bulunduğu, insanların timsahları evlreinde beslediği, dünyanın en büyük taşkın su yatağı olan Kamboçya Tonle Sap Gölü'nün hayran bırakan hikayesini biliyor musunuz?

Riva'daki yüzen evler ilgi odağı oldu!

Beykoz'daki Riva deresi üzerinde bulunan yüzey evler ilgi odağı oldu. Fotoğrafçı ve gezginlerin uğrak yerleri arasına girdi.

Kocaeli Devlet Hastanesi time lapse tekniği ile görüntülendi!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin 2 yıl süren inşaatı time lapse tekniği ile görüntülendi. 2 yıllık inşaat süreci 2 dakika 22 saniyede anlatıldı.

Yüzen ülkeler geliyor!

Dünya liderlerinin çevre felaketlerini durdurmada başarısız kalmasından sonra bir grup bilim insanı hayatta kalmanın yeni yöntemini tasarladı. Bilim insanları 2020 yılında insanların yaşayabileceği bir yüzen ülke geliştirdiğini duyurdu.

Yüzen daireler 200 bin dolara satılıyor!

Ürettiği mini yatlarla gündeme gelen İtalyan şirket Jet Capsule, şimdi de yüzen daireler için harekete geçti.

Dubai'deki yüzen evler 12 milyon TL'ye satılıyor!

Dubai dünyanın ilk yüzen evini suya indirdi. Satışa çıkan 60 villadan 40 tanesi şimdiden satıldı. Villalar 12 milyon TL'den alıcı bulunuyor.

İşte kimsenin bilmediği sıra dışı yüzen evler!

Bataklık Arapları ve kamıştan yapılmış yüzen evler tekniği yok olmanın eşiğinde. Peki, bu kadar harika yapılar nasıl yok olmanın eşiğine geldi? İşte kimsenin bilmediği, ilgi çekici yüzen evler...

yüzen evler tekniği Haberi

yüzen evler tekniği

Bataklık Arapları ve kamıştan yapılmış yüzen evler tekniği yok olma ile karşı karşıya. Peki, bu kadar muhteşem yapılar neden yok olmanın eşiğine geldi? Bataklık Arapları ve kamıştan yapılmış yüzen evleri, bir zamanlar devletin zulmüne uğrayanlara ev sahipliği yaptı. Saddam Hüseyin, 1991'deki isyanlarda bu özgün yapıların bulunduğu sulak alanın su kaynaklarını, Bataklık Araplarını cezalandırmak amacıyla kuruttu.




Irak Hükümeti tarafından bölge halkına giden suyun akışını bozan, 1970'lerde rafa kaldırılan bir projeyi adeta intikam almak amacıyla yeniden gündeme getirdi. Kısa sürede bölgedeki besin kaynakları yok edildi, evleri yakıldı ve cennetleri sistematik bir biçimde çöle çevrildi. Geriye kalan az miktardaki suyun da zehirli olduğu anlaşıldı.