23 / 05 / 2024

Yüzen kentler turizmi

Yüzen kentler turizmi

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar…

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Tamtur pırlanta yüzüklerde muhteşem indirim! ZEN Pırlanta tamtur pırlanta yüzük 7 Eylül 2022 fiyat listesi

ZEN Pırlanta'da indirim fırsatları devam ediyor. Her kadının hayalisi süsleyen tamtur pırlanta yüzük fiyatları ZEN Pırlanta'da ne kadar? İşte ZEN Pırlanta tamtur pırlanta yüzük 7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Zen Pırlanta'da haftanın fırsatları belli oldu! Üstelik yüzde 55'e varan indirim var! Sakın kaçırmayın

Zen Pırlanta, bu haftanın fırsatlarını açıkladı. Zen Pırlanta online ve mağazalarda sunduğu yüzde 55'ye varan indirim fırsatı ile pırlanta almak isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Peki Zen pırlanta yüzük fiyatı ne kadar? Zen bileklik fiyatı kaç lira? Zen Pırlanta kolye fiyatı kaç TL?

Yüzen marketler 7-24 iş başında! İstediğiniz ayağınıza geliyor! İşte 5 ağustos 2022 fiyat listesi

Perakende şirketleri denizde de hizmet vermeye başladı. Yaz mevsimin gelmesiyle birlikte yüzen market sayısında artış yaşandı. Peki yüzen markette perakende ürünlerinin fiyatı ne kadar? İşte 5 Ağustos 022 fiyat listesi...

Zen’de yüzde 50 indirim! Çok özel fırsatlar…

ZEN Diamond’da büyük indirim dönemi başladı. Zen pırlanta, online ve mağazalarda sunduğu indirim fırsatlarıyla pırlanta sahibi olmak isteyenlere fırsat sunuyor. Online mağazasına özel ücretsiz kargo ve sigorta imkanı sunan ZEN Diamond , yapacağınız 8000 TL ve üzeri alışverişlerinizde pırlanta küpe h

Anneler Günü'ne özel Zen Pırlanta'da yüzde 50 indirim! Üstelik pırlantalı küpe hediye!

Zen Pırlanta Anneler Günü'ne özel kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. Zen'de anneler gününe özel yüzde 50 indirim fırsatı var ve her 8 bin lira üzerinde alışveriş yapanlara pırlantalı küpe hediye ediliyor. İşte kaçırılmayacak kampanyanın ayrıntıları...

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Son yılların popüler konut trendi: Yüzen ev! 

Özgür yaşam sevenlerin tercih ettiği konut tipi olan yüzen evler son yıllarda en çok tercih edilen evlerden biri oldu. Peki, yüzen evler nasıl inşa ediliyor? Yüzen evler dayanıklı mı? İşte detaylar...

Koronavirüsten kaçan multi milyarderler yüzen villalara yöneldi!

Koronavirüsün etkisinden uzak durmak isteyen multi milyarderler Dubai'de bulunan yüzen villalara yönelmeye başladı. Zenginlerin, Dubai’de yapay olarak oluşturulan The World İsland'daki dünyanın ilk yüzen evlerine yoğun talep geldi. 

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yüzen kentler turizmi Haberi

Yüzen kentler turizmi

Türkiye limanları, geçen yıl her biri belediye büyüklüğünde nüfusa sahip dev gemilerden inen 2,2 milyon turisti ağırladı. Dünya kruvaziyer turizm pastasından yüzde 10'luk pay almayı başaran Türkiye, bölgesindeki savaşlara rağmen liman kapasitelerini artırarak Doğu Akdeniz'in yıldız destinasyonu olmaya çalışıyor.


Ülke genelindeki liman kentlerinden turizm temsilcilerinin dünya çapında ortak tanıtım yapmak amacıyla bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Kruvaziyer Platformu'na başkanlık eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin kruvaziyer turizmin önemini geç fark ettiğini ifade etti.


Gelişmiş ülkelerde insanların tatillerini gemi turlarında geçirmeyi daha çok tercih etmeye başladığını, 2013-2016 dönemi için 67 bin yatak kapasiteli 22 yeni gemi siparişi verildiğini anlatan Demirtaş, bu yatırımın toplam bedelinin ise 11 milyar avroyu bulduğunu kaydetti.


Kruvaziyerde en gözde destinasyonların Karayipler...