18 / 05 / 2024

yüzen santral anlaşması

yüzen santral anlaşması

Irak Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yeşil Bölge'de görüştüler. İki bakan, 3,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Dünya Bankası ile 18 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldı: 165 bin ev ve emekliye zam yapılabilir!

Dünya Bankası ile yürürlüğe alınan 18 milyar dolarlık kredi anlaşması kapsamında neler yapılabilir? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dubai bankası ile İsrail bankası işbirliği anlaşması imzaladı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yedi emirliğinden biri olan Dubai'de bulunan Emirates NBD Bank ile İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim işbirliği anlaşması imzaladı.

Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir!

Gazeteci Güneri Civaoğlu, "Montrö Anlaşması’nın uygulaması Türkiye’de bakan yemiştir. Hem de Numan Menemencioğlu gibi Dışişleri’nin kurumsallaşmasında en büyük katkıyı sağlayan bir efsane bakanını." diyor ve anlatıyor...

Galatasaray ile Hayatpark Gayrimenkul sponsorluk anlaşması iptal!

Hayatpark Gayrimenkul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı hakkındaki görüntüler sonrasında dün yapılacak olan sponsorluk anlaşması son anda iptal edildi...

Anlaşmasız ayrılığın İngiltere'de konut fiyatlarını düşürmesi bekleniyor!

KMPG, İngiltere'nin AB'den 31 Ekim'de anlaşmasız ayrılması halinde ülkedeki konut fiyatlarının gelecek yıl yüzde 6,2 düşmesinin beklendiğini açıkladı...

İkitelli Şehir Hastanesi yılın PPP Anlaşması seçildi!

Rönesans Sağlık Yatırım’ın Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İşbirliği modeli kapsamında inşa ettiği İkitelli Şehir Hastanesi, 163 milyar JPY tutarındaki finansal kapanışıyla Avrupa’da “Yılın PPP Anlaşması” seçildi.

PROPLAN ve ASTAD Mutabakat Anlaşması imzaladı!

PROPLAN ve ASTAD arasında mühendislik danışmanlığı, inşaat yönetimi, tasarım ve proje yönetim alanlarında ortak ticaret fırsatlarını belirlemek amacıyla Mutabakat Anlaşması'na imza atıldı.

yüzen santral anlaşması Haberi

yüzen santral anlaşması


Irak Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi ile Bağdat'a resmi bir ziyarette bulanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yeşil Bölge'de görüştüler.  


İki bakan, 3,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. 


Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, "Değerli mevkidaşım ve ağabeyime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bağdat'a gelmekten şeref duyuyorum ve her zaman deriz ki, 'ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz" sözleriyle konuşmasına başladı.


Türkiye-Irak Karma Ekonomik Kurulu (KEK) toplantısının eşbaşkanı olarak 'çok güzel' bir toplantıya eşlik ettiklerini ve önemli anlaşmalar imzaladıklarını aktaran Yıldız, "Basra'nın elektrik ihtiyacının karşılanması adına yüzen santrallerden yeni bir anlaşma daha yapılıyor. Şu anda 250 megavatlık güç vardır. Ona 410 megavat daha ekleniyor" dedi. 


Irak ve Türkiye'nin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapan Yıldız, "Biz...