29 / 04 / 2024

yüzer müze izmir

yüzer müze izmir

Atatürk' ün annesi Zübeyde Hanım'ın ismini taşıyan ve hem müze hem de gençlere denizciliğin anlatılacağı eğitim merkezi olarak hizmet verecek gemi, Karşıyaka iskelesinde hizmete açıldı.

Müze Kart satışları yüzde 63 artarak rekor kırdı!

Müze Kart satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış yaparak rekor kırdı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Yunus Büyükkuşoğlu müze açıyor!

Farplas olan Fark Holdingin kurucusu ve onursal başkanı Yunus Büyükkuşoğlu Bodrum'da müze açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

İnşaat Yüksek Mühendisi İlhan Özer vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi İlhan Özer vefat etti. Ailesi ve İTÜ İnşaat Fakültesi 1951 Mezunları taziye ilanı yayınladı. 

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Antalya'da 110 bin dönümde 5 büyük müze!

ANTALYA'nın en gözde alanlarından birinde 110 bin dönümde inşa edilecek kent müzesi, Türkiye'nin en büyüğü olacak. 5 büyük müzenin yanı sıra, alanda gececi sergi alanları da yer alacak.

Bursa'da 2 yılda 10 müze açılacak!

Son yedi yılda müze sayısının dörtten 15'e çıkarıldığı Bursa'da iki yıl içinde 10 müze daha açılması planlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi son dönemde açılan 42 müzeye de danışmanlık hizmeti verdi.

Yücesoy Mühendislik'ten İzmir'e yeni proje!

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, ''Seyrek'te 300 konut, Menemen'de 391 konut, Villakentte 140 konut ve önümüzdeki yılbaşında Bornova'da 200 konuttan oluşan yeni projeyi hayata geçireceğiz'' dedi.

yüzer müze izmir Haberi

yüzer müze izmir

Açılış töreninde konuşan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bugün İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümü olduğunu, dünyada "Korkma" diye başlayan başka bir İstiklal Marşı'nın olmadığını, bunun da Türk milletinin vasfı ve özellikleri arasında yer aldığını belirterek, "Mevlam bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" dedi.


Yıldırım, Gezi olayları sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diledi.


Ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliğinin her şeyin üstünde olduğunu, bu topraklarda düşmana karşı tek vücut, yürek olmuş bu milletin kendi arasında bir ayrışmaya başlarsa bunun düşmandan daha çok zarar vereceğine dikkati çeken Yıldırım, "Onun için şartlar ne olursa olsun birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi korumamız, geliştirmemiz lazım"...