11 / 05 / 2024

Yüzeysel temel

Yüzeysel temel

Bir yapımının sağlam zemine oturtulan bölümü "temel" olarak nitelendiriliyor. Peki temel çeşitleri nelerdir, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İstanbul'da temel gıdaya yüzde 25 indirim geldi! Ramazan ayı boyunca geçerli olacak!

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Faruk Güzeldere yaptığı açıklamada İstanbul PERDER üyesi marketlerde, temel gıda ürünleri öncelikli olacak şekilde ramazan ayı boyunca yüzlerce üründe yüzde 25'e ulaşan indirim yapacaklarını müjdeledi.

Uzman Kadeşler Kuyu Temel Yıkım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzman Kadeşler Kuyu Temel Yıkım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Selami Baş tarafından kuruldu.

Bu fiyata sadece yetişen alır! O markette 12'li tuvalet kağıdında dev indirim başladı: Etiketler yarıya indi!

Son bir yılda en hızlı büyüyen temel ihtiyaçlardan biri olan tuvalet kağıdı, bu pazardan önemli bir indirim gördü. İndirimin ardından 99,90 TL olan 12'li tuvalet kağıdı 52,90 TL'den satıldı. İşte indirimle ilgili tüm detaylar..

Tarım Kredi Marketleri indirime doymadı! Zeytinyağında böyle fiyat görülmedi!  6 Eylül 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketin indirimleri bitmiyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Marketin aktüel kataloğunda yüzlerce temel gıda ürünü, sebze meyve ve kahvaltılık ürünler yer alıyor. İşte 6 Eylül 2022 fiyat listesi

TMO'da yüzde 50 indirim! Duyan Tarım Kredi Marketlerine koşuyor! Genel Müdür açıkladı: 1 kg bile kalmayacak!

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve pandemi sebebiyle yükselen temel gıda ürünleri hakkında açıklama yapan TMO Genel Müdürü Güldal TMO'da satış rakamlarının piyasanın yüzde 50 altında olduğunu da bildirdi.

Elazığ'daki köy evlerinin akıbeti ne oldu?

2020 Ocak ayında Elazığ'da gelen deprem sonrasında kent genelinde deprem konutlarının inşası devam ediyor. Bazı ilçe merkezlerinde yer alan vatandaşlar ise köy evlerinin temel atılacağı günü merak ediyor. 

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Merkez Bankası: Haziran'da temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükseldi!

Temel mal enflasyonu tüm alt gruplarda yükselirken, hizmet enflasyonu normalleşme sürecinin etkilediği kalemler öncülüğünde arttı.

Göç sorununun çözümü için planlanan çalışmalar mecliste!

Göç sorununun çözümüne yönelik temel konularda koronavirüs salgınından sonra yapılması planlanan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaatçının gözü yurt içi talepte!

İnşaat malzemesi sanayicileri, bu sene sektörün yüzde 1-2 oranında büyümesini bekliyor. Büyümenin temel belirleyicisi olarak da yurt içi talep görülürken, ihracatın ise 23 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı havadan görüntülendi!

Taşıyıcı temel altyapı çalışmalarının tamamlandığı Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında yakın zamanda test sürüşlerine başlanacak...

Zemin ve temel uygulama esasları tebliği yürürlüğe girdi!

Zemin Ve Temel Etüdü Uygulama Esasları Ve Rapor Formatına Dair Tebliğ bugünkü 30709 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğin esasları.... 

Yüzeysel temel Haberi

Yüzeysel temel

Temel çeşitleri nelerdir?

Temel, herhangi bir yapıdan gelen yükleri zemine aktaran bölümüne deniyor. Bir başka ifade ile temel, bir yapımın sağlam zemine aktardığı bölüm olarak ifade ediliyor. Temeller, tuğla, taş, beton, ahşap, çelik veya demir olabiliyor.


Günümüzde en çok kullanılan betonarme temeller, yüzeysel temeller ve derin temeller olmak üzere ikiye ayrılıyor. Derin temeller, toprağı bir kuyu gibi derince kazıp dibine oturtulan temeldir. Yüzeysel temel ise, çok az kazılmış zemine oturtulan temeldir. Yüzeysel temelde hazır kolonun alt ucu temel üzerinde bulunan yuvaya yerleştirilip çevresindeki aralık betonlanıyor.


1.Yüzeysel temeller

*Tekil Temel (Münferit)

*Sürekli Temel (Şerid yada mütemadi)

*Radye Temel (Radye Jeneral)

*Düz radye temel

*Kirişli radye temel

 a) Alttan kirişli radye temel

 b) Üstten kirişli radye temel

*Mantar şeklinde radye temel

*Ters Kemer Şeklinde radye temel

*Rijit temel


2.Derin temeller

*Ayak Temel

*Kazık Temel

*Kesonlar


Yukarıda temel çeşitleri nelerdir,...