22 / 05 / 2024

zabıt defteri kayıt

zabıt defteri kayıt

Zabıt defteri kadastro görmemiş yerlerde bulunan taşınmazların bilgilerinin yer aldığı defterdir. Taşınmazın kadastrosu yapıldığı takdirde bu defterdekiler tapu kütüğüne aktarılır. Defter üzerinde taşınmazın cephesi, cinsi, durumu da yer alır..

Adalet Bakanlığı alım yapıyor! Zabıt katibi olmak isteyenler hemen başvursun!

2023 Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Ülke genelinde zabıt katibi adliye kontenjan dağılımı belirlendi. İşte detaylar!

Katiplik alımına yaklaşık 5 bin kişi başvurdu! Zabıt katibi maaşları ne kadar 2023? 

625 kişilik katiplik ilanına 5 bini aşkın adaydan başvuru geldi. Peki zabıt katibi maaşları ne kadar 2023? İşte merak edilenler...

Adalet Bakanlığı personel alımı yapıyor! İşte şartlar

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanları pek çok kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Yeni yayımlanan ilanla; zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru ve farklı kadrolara çok sayıda alım yapılacak. İşte tüm detaylar...

Adalet Bakanlığı rekor düzeyde personel alacak! Temizlik görevlisinden zabıt katibine kadar birçok alanda alım var!

Adalet Bakanlığınca yayınlanan performans programına göre 2023 yılında rekor düzeyde personel alımı yapılacağı görüldü. İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı'ndan rekor düzeyde personel alımı! Temizlik, güvenlik görevlisi, zabıt katibi ve mübaşir alınacak!

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan performans programına göre 2023’de rekor düzeyde personel alımı yapılacağı görüldü. İşte detaylar...

Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı! İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir alımı yapılacak! İşte detaylar...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından milyonlarca kişiyi ilgilendirecek açıklama geldi. Adalet ve CTE için İnfaz koruma memuru "gardiyan", zabıt katibi, mübaşir ve diğer sözleşmeli kadrolara memur personel alımı yapılacağı açıklandı.

İş arayanlara müjdeli haber geldi! YSK’ye zabıt katibi alınacak! Aman tarihleri kaçırmayın

Yüksek Seçim Kurulu bünyesi dahilinde istihdam edilmek üzere 53 zabit katibi ve personel alımı yapacağını bildirdi. YSK personel alımı için başvuru şartları duyuruldu. Farklı şehirlere gerçekleşecek olan personel alımları için başvuru tarihleri ise açıklandı. İşte detaylar…

Son dakika! 2022 Zabıt katibi alımları başladı mı?

Zabıt Katibi nasıl olunur, şartları neler, ne iş yapar ve alımlar ne zaman gibi sorularınızın tüm cevapları...

Adalet Bakanlığı’ndan yeni personel alımı! İşte Aranan Şartlar!

Adalet Bakanlığı, sözleşmeli zabıt kâtibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli personel olmak üzere toplamda 6.459 personel alımı yapacak.

Çankaya Belediyesi: ODTÜ'de kaçak inşaat yapılmayacak!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

Erzincan'da yapı kayıt belgesi anlatıldı!

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, yapı kayıt belgesi düzenlemesi ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. 

Yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi?

Yapı kayıt belgesi ile varsa yıkım ve para cezalarından vazgeçiliyor. Ayrıca, su, elektrik ve doğalgaz abonelikleri de bağlanabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi ile tapu alınabilir mi? Yapı kayıt belgesi tapuya nasıl çevrilir?

Yapı kayıt belgesi nereden alınır?

İmar barışında e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Peki, başvuru onaylandıktan sonra yapı kayıt belgesi nereden alınır?

zabıt defteri kayıt Haberi

zabıt defteri kayıt

Bu defter üzerinde gayrimenkulun cephesi, cinsi, durumu yer alırken her işlem sırasıyla ayrı bir şekilde yazılır


Zabıt kadastrosu bulunmayan taşınmazların kaydedildiği ve bu taşınmazlar üzerindeki hakların takip edildiği defterdir. Zabıt defterlerinde taşınmazların sınırları Doğusu:....., batısı:....., kuzeyi:.......,güneyi:.....” şeklinde belirtilir.


Taşınmazlar için ayrı birer sayfa ayrılmıyor, işlemler sırayla yazılıyor. İşlemlerin belgeleri ise ay ve gün belirtilerek özel bir torba içinde saklanıyor.


Defter içinde kayıt evrakları ay esasına göre tutuluyor. Ay sonunda ise tapu müdürü yapılan işlemin miktarına göre sayfayı bağlıyor. Zabıt defterlerinde her işlem için ayrı bir bölüm açılıyor. Bölümlerin arasında, yeni kayıt yapılacağı zaman geldiği defter gösterilir ve eski kayıtta gittiği defter belirtilir.


Zabıt defterlerinde tapu kütüğünden farklı olarak taşınmazların sınırları, taşınmazların malikleri ya da nitelikleri de gösterilir. Yüz ölçümleri ise kadastro yapılmadığı için...