29 / 04 / 2024

Zafer Akçığ kentsel dönüşüm

Zafer Akçığ kentsel dönüşüm

Prof. Dr. Zafer Akçığ, " Kentsel dönüşüm deyince aklınıza gecekondu bölgeleri gelmesin; çünkü gecekondular dağlarda ve iki katlı. Dönüşüm dağdan değil merkezden başlamalı " uyarısı yaptı...

Zafer Akçığ: Kentsel dönüşüm Kordon'da başlamalı!

Hüseyin Aslan, Prof. Dr. Zafer Akçığ ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Zafer Akçığ İzmir'de kentsel dönüşümün, dağlardaki gecekondulardan değil düzdeki yapılarından başlaması gerektiğini söyledi.

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Modern şehirciliğin model ilçesi olan Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor. İşte merakla beklenen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili detaylar...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ten kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Ödünç'ün o açıklamaları...

İzmir'de kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Akın: Afyonkarahisar'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Afyonkarahisar'da Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın kentteki dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşümde akıl almaz santim oyunu!

Riskli yapılarını yenilemek isteyen 56 daireli site sakinleri kentsel dönüşüm için bir müteahhit ile anlaşma sağladı. Müteahhitle anlaşmayan başka müteahhit Mustafa E. akıl almaz bir yola başvurdu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan TOKİ'ye kentsel dönüşüm övgüsü!

Rize'de inşa edilen millet bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TOKİ tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

AK Parti İstanbul İl Yönetimi'nden Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Geçtiğimiz gün KİPTAŞ ve İBB tarafından hayata geçirilen Eyüpsultan Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni gerçekleşmişti. Yüzde 100 uzlaşma sağlanan proje için AK Parti İstanbul yönetiminden açıklama geldi.

Zafer Akçığ kentsel dönüşüm Haberi

Zafer Akçığ kentsel dönüşüm

Kordon'da 3 ay boyunca zemin araştırmalar yapan Hüseyin Aslan ve Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Kentsel dönüşüm deyince aklınıza gecekondu bölgeleri gelmesin; çünkü gecekondular dağlarda ve iki katlı. Dönüşüm dağdan değil merkezden başlamalı" uyarısı yaptı. 


'İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ' Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise kentin fay hatlarının jeolojik bir miras olduğunu belirterek, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek gerektiğine değindi. Yalova, Gölcük, Van depremlerinden örnekler veren Aslan can, mal kayıplarına dikkat çekerek milli deprem politikası oluşturulması önerisinde bulundu. Tüm kayıplara rağmen toplumda yeterli bilinç düzeyi oluşturulamadığını dile getiren Aslan, "Ege-Koop olarak projelerinde İnşaat, Jeoloji ve jeofizik mühendisleri odalarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını, jeolojik zemin etüdüne, beton analizine önem verdiklerini aktardı. 


Ege-Koop Genel Başkam Hüseyin Aslan DAUM Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ ile birlikte basın toplantısı düzenledi....