10 / 05 / 2024

zafer yavuztürk enerji tasarrufu

zafer yavuztürk enerji tasarrufu

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak için çalışmalar yapan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), Türkiye’nin enerji tasarruf potansiyelinin yüzde 30 olduğunun altını çiziyor.

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Üsküdar'da 11 adet 3+1, 4+1, 5+1 daire satılıyor! Belediyeden Kasım fırsatı! 

İstanbul Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Yavuztürk Mahallesi, 1640 ada 4 parselde yer alan 11 adet 3+1, 4+1, 5+1 daireyi satıyor. Peki Üsküdar'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Tripart Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tripart Turizm Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Namlı ve Zafer Öztürk ortaklığında kuruldu. 

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat! 11 adet konut satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Yavuztürk (Çengelköy) Mahallesi'nde yer alan 11 adet konutu satışa çıkardı. 

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Yavuztürk Mahallesi, 2699 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parseller ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Üsküdar'daki kaçak yapılarda elektrik, doğalgaz ve su hizmeti kesildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir vatandaşın 638 metrekarelik arsasına bilgisi dışında verilen imar izniyle yapılan binalardaki elektrik, doğalgaz ve su hizmeti durduruldu...

Çinlililer otoyol ve köprü peşinde!

Türk enerji şirketleri, Çinli yatırımcılarla malzeme tedarikini de içeren finansman destekli yeni proje ya da işletmede olan yatırımlar için ortaklık ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. 

Yavuztürk'ün Boğaziçi etkilenme bölgesinden çıkarılması için teklif verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun ile Yavuztürk Mahallesi'nin idari sınırları esas alınmak suretiyle etkilenme bölgesi sınırları dışına çıkarılması öngörülüyor...

Üsküdar Fatih Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Fatih Camii altında hizmet verecek olan Fatih Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Üsküdar Yavuztürk'e modern muhtarlık binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk'e modern muhtarlık binası kazandırdı.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi için kanun teklifi verildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin Boğazici Kanununda tanımlanan etkilenme bölgesinden çıkarılması için kanun teklifi verildi..

zafer yavuztürk enerji tasarrufu Haberi

zafer yavuztürk enerji tasarrufu

Özellikle kış aylarında ısınma giderleri her ailenin bütçesini sarsan önemli masraf kalemlerinden biri. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon konut, merkezi ısıtma sistemi kullanıyor ve bu konutların ısınma masrafı yılda neredeyse 3 milyar TL’ye ulaşıyor, hatta aşıyor. Ancak bu masrafın nedeni sadece kötü havalar değil, ısı tüketimi konusunda savurganlığa varan bilinçsizliğimiz.


Bilinçsiz ısı tüketiminin ek külfetinin yılda 500 TL olduğunu belirten ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk, “OECD ülkelerinin iki katı enerji harcıyoruz. Oysa Türkiye’nin enerji tasarruf potansiyeli yüzde 30” diyor. Yavuztürk, alınabilecek irili ufaklı önlemlerle hem aile bütçesine hem ülke ekonomisine katkıda bulunmanın mümkün olduğunu vurguluyor.


ETADER’in sıraladığı tedbirler arasında binada mantolama çalışması yaptırmak, kapı ve pencerelerde ısı kaçaklarını en aza indirgemek, hatta binanın iç ve dış duvarları ile düz çatılarda ısı iletkenliği düşük...