02 / 05 / 2024

Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi nedir

Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi nedir

Zafertepe'de çalışmalar devam ediyor. Çankaya Belediyesi tarafından kentseli yenileme kapsamında projelendirilen ve Bülent Tanık tarafından tanıtılan Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nde ihale sonrası çalışmalar hız kazandı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe tepkisi: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Herkes mağdur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'de bir açılışa katıldı ve bölgenin dönüşümü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

2022 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte il il kira yardımı bedelleri!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen 2022 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu yıl hak sahiplerine ne kadar kira yardımı verilecek? İşte il il kira yardımı 2022...

Kira yardımına yüzde 40 zam geldi! İşte il il kira yardımı 2022!

2022 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı açıklandı. Peki bu yıl hak sahiplerine ne kadar kira yardımı verilecek? İşte il il kira yardımı 2022...

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli?

Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç “Kentsel Dönüşüm” hakkında merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Kılıç'ın o açıklamaları...

Anıl Kentsel Dönüşüm İnşaat Şirketi kuruldu!

Anıl Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi  Beylikdüzü’nde  2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Yenidoğan tarafından kuruldu.

Bingöl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde son durum ne?

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan Kültür Mahallesi'nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinde incelemelerde bulundu. 

19 yıldır kentsel dönüşüm bekliyorlar!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 19 yıl kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan aileler yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

İstanbul'da 300 bin konut acilen dönüşmeli!

Bakan Kurum, geçen yıl kentsel dönüşümde yatırım bedeli 39 milyar TL olan 110 bin konutun dönüşümünü başlattıklarını, 30 milyar TL tutarlı 85 bin konutun inşaat çalışmalarının da fiilen sürdüğünü ifade etti.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, kura çekiminden sonra kısa sürede hak sahiplerine teslim edilecek.

Kentsel dönüşümde hukuk haklarımızı biliyor muyuz?

Kentsel dönüşüm uygulamalarında Bakanlık tarafından konut maliklerine sunulan bazı haklar bulunmaktadır. Avukat Elvan Kılıç, kentsel dönüşümde hukuki hakları kapsamında açıklamalarda bulundu…

Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi nedir Haberi

Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi nedir

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık tarafından kısa bir süre önce basın toplantısıyla tanıtılan, "Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nde ihale sonrası çalışmalar başladı. 

Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe bölgesi ve çevresindeki konut ve barınma sorununu kökünden halledecek olan "Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi' bölgeyi yarım asır sonunda çözüme kavuşturarak Türkiye'de özgün örneklerden birisini teşkil edecek. 

25-30 yıldır bölgede yaşayan insanları başka bir yere göç etmeye zorlamamayı öncelikli hedef olarak belirleyen Çankaya Belediyesi, buna dönük hazırlanan mimari projeyi başlattı. 15 bin metrekare toplam inşaat alanı olan proje kapsamında bölgeye yollar açan belediye ekipleri, ayrıca, çocuk merkezleri ve parklar da yapıyor. Konuyla ilgili konuşan ve bölgede 60 ve 90 metrekarelik iki tip konut yapılacağını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent...