30 / 04 / 2024

zaman gazetesinin binaları ne olacak

zaman gazetesinin binaları ne olacak

Kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının İstanbul’da bulunan binalarına ise TRT’nin taşınacağı ifade ediliyor. Konuyu, TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a boşaltılacak binaların akıbetini sordu.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak ödenen vergiler takviminde yer alıyor. Türkiye sınırları içerisinde bulunan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 1. taksit ödeme takvimi...

Binaların deprem riski artık 1-2 saatte hesaplanabilecek!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut, ODTÜ'lü bilim insanları, binaların deprem riskini 1-2 saatte hesaplayarak hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlayan yeni yöntem geliştirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021? Kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Mühendislik görmemiş binalar yıkılmalı!

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutulmuştu. Peki 2021 yılı için kira geliri beyannamesi istisna tutarı ne kadar? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler.

2021 kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? 2021 kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir’den ortak akıl çağrısı 'İzmir Zamanı' ile dönüşüm hızlanacak!

İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı, daha iyi bir yaşam için sadece binaları, park ve caddeleri değil; ticareti, tarımı, turizmi, kültür ve sanatı, hayatın tüm alanlarını tasarlamaya yönelik, çığır açan fikirleri İzmir’e davet ediyor.

İzmir'de yıkılan apartmanların müteahhitleri: İnşaatı o zamanın şartlarına göre yaptık!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde 114 kişinin ölümüne neden olan binaların müteahhitlerinin de aralarında odluğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Müteahhitlerin savcılıkta verdikleri ifadede, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaat yaptık" dedi.

Şehir hastaneleri binaları geç mi tamamlanıyor?

Yap-kirala-devret modeli ile inşa edilen şehir hastaneleri için milyonlarca TL harcandı. Şirketler, temin etmesi gereken tıbbi cihazları temin etmedi ve hastane binalarını ise zamanında bitirmedi. Şehir hastanesinin açılmasıyla boşaltılan ve kullanılmayan hastane binaları için de milyonlarca TL elek

Çevre dostu binalar geleceği şekillendirecek!

Geleceğimizi tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadele etmek için zamanımız azalıyor. Bu mücadelede yeşil binaların inşası ise büyük önem taşıyor.

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

zaman gazetesinin binaları ne olacak Haberi

zaman gazetesinin binaları ne olacak

15 Temmuz öncesi kayyum atanan Zaman gazetesi, darbe girişimi ertesi gelen "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile kapatılmıştı. Kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının İstanbul’da bulunan binalarına ise TRT’nin taşınacağı ifade ediliyor.


‘TRT’NİN MEVCUT BİNALARI NE OLACAK?’


Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a boşaltılacak binaların akıbetini sordu.


Yarkadaş, TBMM’ye sunduğu önergede şu sorulara yer verdi:


“TRT’nin İstanbul’daki birimlerinin kapatılan Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının binalarına taşınacağı doğru mudur?


TRT’nin mevcut binaları (Harbiye, Ulus gibi) ne olacaktır?


‘ZAMAN GAZETESİ’NE TAHSİS EDİLEN ALAN DEPREM TOPLANMA ALANI MI?’


İstanbul Bahçelievler’de bulunan Zaman Gazetesi’nin bulunduğu alanın deprem toplanma alanı olduğu ve yapılan imar değişiklikleri...