04 / 05 / 2024

Zanzibar lokanta

Zanzibar lokanta

Seçkin mutfağı, sıcak atmosferi, tematik dekorasyonu ve yıllardır sürdürdüğü hizmet kalitesiyle oldukça iddialı Zanzibar, İstanbul’ un kalbinde yer alan Zorlu Center’da açıldı.

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerde yüzde 8 olan KDV yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV de yüzde 20'ye kadar çıkarıldığı kaydedildi.

2023 yılında kapanan lokanta sayısı 2 bini geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, 2023'te kapanan lokanta sayısı 2 bin 136'ye çıktı. Böylece kapanan şirketler arasında lokantaların payı yüzde 8,25'e çıktı.

6 misli kira talebi kepenk indirtti! Bir lokanta daha fahiş kira artışı mağduru oldu!

Aydın Didim’de yer alan Bahçıvan Pide Salonu da fahiş kira artışı mağduru oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Malkara Belediyesi Tekirdağ'da kafe, lokanta, düğün salonu ve 16 arazi satacak!

Tekirdağ Malkara Belediyesi, Tekirdağ ili, Malkara ilçesinde yer alan 16 adet arazi ile 1 adet kafeteryayı satıyor. Peki Malkara'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Vatandaşı sevindirecek bir hamle daha! Lokanta ve restoranlara fiyat sabitleme çağrısı geldi!

Enflasyonla mücadele için hükümetin iş dünyasına yaptığı “fiyatları sabitleyin” çağrısı yankı bulmaya devam ediyor. Zincir marketlerin ardından birçok sektörde peş peşe fiyat sabitlemeleri ve indirim kampanyaları yapılırken, vatandaşı çok sevindirecek bir haber daha geldi. Tüm Restoranlar ve Turizmc

Restoranlardan büyük hamle! Nakit ödemelerde yüzde 7 indirim geliyor!

Yemek parasının nakden personele ödenmesi kararı sonrasında lokanta ve restoranlarda müşteri kaybederiz endişesi hakim oldu. Bazı restoranlar karar sonrasında, kart yerine nakit ödeme yapacak müşterileri için yüzde 7 indirim hazırlıklarına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok ucuza lokanta açıyor! İşte ilk adres

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ucuza faydalanması için Kent Lokantaları açıyor. Kent lokantalarının ilk adresi Çapa olacak.

Avcılar Belediyesi'nden kiralık sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Üniversite Mahallesi'nde yer alan sosyal tesis, lokanta, büfe ve kafeterya için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

Irmak Okulları, Zanzibar Caddebostan'ın yerini aldı!

Caddebostan'dan yolu geçenler bilir; Türkiye'nin en eski özel okullarından birine Irmak Okulları'na ev sahibi İstanbul'un bu ilçesi. Irmak Okulları'nın kapanan Zanzibar Caddebostan'ın yerini aldığı ifade edildi.

Esnaflar kira ve vergi yüklerine tepkili!

Lokanta ve kafelere yönelik açıklanan yeni kısıtlamalar ve yetersiz bulunan destekler sektör temsilcilerinin eleştirilerine neden oldu. Esnaflar ise kira yüklerinden şikayet etti...

Beşiktaş'ta 20 milyon TL'ye icradan satılık lokanta!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Bebek Mahallesi, 1259 ada 137 parselde yer alan turistik nitelikli lokantayı 20 milyon TL'ye satıyor...

Esnaflardan dükkan kiraları değerlendirmesi!

Gelinlikçiler, kuaförler, düğün salonu sahipleri, fotoğrafçılar, lokanta ve restoranlar Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerden en fazla etkilenen iş kolları arasında bulunuyor. 

Kafe ve lokantalara ciro kaybı desteği başvuru süreci başladı!

Kafe ve lokanta gibi yiyecek ve içecek işletmelerine "ciro kaybı desteği" için başvuru süreci başladı.

Zanzibar lokanta Haberi

Zanzibar lokanta

1993 yılında Teşvikiye'de başladığı yolculuğa klasik lezzetleri ve yeni dekorasyonu ile“Zanzibar Restaurant - Cafe - Bar” olarak Zorlu Center Köprü Katında hizmet vermeye başladı.


Lezzet tutkunlarının buluşma yeri olan Zanzibar, müdavimlerinin vazgeçemedikleri tatları müşterisi ile buluşturuyor. Eşsiz tatların ve her damak tadına uygun farklı seçeneklerin yer aldığı menü, Zanzibar’ın kurucusu Semih Tortamış ve eşi Güniz Tortamış’ın özenle seçtikleri lezzetlerden oluşuyor.İntegral hamurundan yapılan çıtır-kıtır, keçi peynirli brulee salata, özel olarak üretilen taş değirmen unundan üretilen ince hamurdan yapılan leziz pizzalar, tamamı ev yapımı ve farklı soslarla bezenmiş makarnalar ile tatlılarda dondurmalı profiterol, elmalı tarte tatin, armutlu creme brulee Zanzibar’ın oldukça geniş ve özenle hazırlanmış Akdeniz esintili menüsündeki lezzetlerinden birkaçı. Ünlü İtalyan şef Riccardo Scaioli’nin de tecrübesi ve bilgisiyle menüye katkı sağladığı...