02 / 05 / 2024

Restoranlardan büyük hamle! Nakit ödemelerde yüzde 7 indirim geliyor!

Restoranlardan büyük hamle! Nakit ödemelerde yüzde 7 indirim geliyor!

Yemek parasının nakden personele ödenmesi kararı sonrasında lokanta ve restoranlarda müşteri kaybederiz endişesi hakim oldu. Bazı restoranlar karar sonrasında, kart yerine nakit ödeme yapacak müşterileri için yüzde 7 indirim hazırlıklarına başladı.



Çalışanlara ödenen yemek bedelinin yemek kartlarına yüklenme zorunluluğunun kalkacağına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaştığı karar sonrası, lokanta ve restoranlarda olumlu karşılanırken, bazı sektör temsilcileri nakdi ödemenin yeme içme dışında kullanılması durumunda restoranlar için müşteri kaybının yaşanabileceğini düşünüyor.

Dünya Gazatesinden Merve YİĞİTCAN'ın haberine göre, bazı restoranlar, kart yerine artık nakit ödemeyi tercih edecek müşteri için yüzde 7 indirim hazırlıklarına başladıklarını duyurdu. Konunun bir diğer muhatabı yemek kartı şirketleri ise karara temkinli. Yemek kartı şirketleri herhangi bir değerlendirme yapmak için mevzuatın çıkmasını bekliyorlar.

Restoranlardan büyük hamle! Nakit ödemelerde yüzde 7 indirim geliyor!

Yemek karta kesilen komisyon müşteriye verilebilir!

 Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Yemek kartı şirketlerinin eskiden restoran ve lokantalara uyguladığı yüzde 12 olan komisyon oranını yüze 7’ye düşürmüştük. Şimdi ise yemek kartlarının yoğun olarak kullanıldığı restoranların hemen o komisyon oranlarında müşterilerine indirim yapmaları gerekiyor. Yüzde 7’yi yemek kartı firmasına değil size veriyoruz, diyerek o müşteriyi elden kaçırmaması lazım. Bununla ilgili bir kampanya başlatacağız” diyerek değerlendirme de bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön