22 / 05 / 2024

Zekeriya Öz neden ihraç edildi

Zekeriya Öz neden ihraç edildi

Zekeriya Öz, Dubai tatili, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurt dışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi" nedenleriyle daha önce meslekten ihraç edildi.

Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız!

Ülkedeki yüksek enflasyonist ortam her üründe olduğu gibi konutların değerlerinde de belirsizliğe neden olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ''Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız'' dedi.

Ünlü mimar sordu: Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? Bu çirkine olan merakımız sizce neden? 

Ünlü mimar Şenol Gökner resmi sosyal medya hesabı üzerinden "Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? bu çirkine olan merakımız sizce neden?" diye sordu. İşte Şenol Gökner'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

5 milyon TL’niz var, neye yatırır, en çok neden kazanırdınız! Ev, arsa, borsa,faiz…

Mevduat faizlerinin artmasıyla birçok kişi evini, arabasını satıp parasını bankada değerlendiriyor. Borsa Emiliano resmi sosyal medya hesabından 5 milyon TL’nin 32 günlük faiz getirisini paylaşarak ne yapardınız diye sordu.

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!

Konutta yükselen fiyatlar, barınma krizinin ülke geneline yayılmasına neden oldu. CHP'li milletvekilleri, bugün Meclis'te barınma sorununu gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sundu. 

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.

Altın fiyatları neden yükseldi? Yükselmeye devam edecek mi? Net yanıt geldi...

Altın fiyatlarının son zamanlarda aralıksız yükselemeye devam ediyor. Ons altın 2000 doları geçerken, gram altın 1859 lira ile rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseldi? Altın, yükselmeye devam edecek mi?

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Konut fiyatları neden düşmüyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarının neden düşmediğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

Kirayı böyle ödeyenlere uyarı: eğer bunu yapmazsanız ödediğiniz para boşa gidebilir

Kira sözleşmesinde bazı kurallara uymazsanız ve bazı unsurlara dikkat etmezseniz kanunlar hakkınızı korumayabilir. Kira sözleşmeleri bazı durumlarda kira tahliyelerine kadar sorun açtığı için dikkate alınması gerekiyor. İşte kira sözleşmesinin neden önemli olduğunu belirten detaylar...

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

A101’de Cif mutfak temizleyici 29,50 TL’ye, temizlik sıvısı 49,90 TL’ye, porçöz 22,90TL’ye düştü!

A101’de 7 Temmuz Cuma günü kapsamında haftanın yıldızları belli oldu. Buna doğrultuda, iğneden ipliğe indirim geldi! Bu kapsamda, Cif mutfak temizleyici 29,50 TL’ye, temizlik sıvısı 49,90 TL’ye, porçöz 22,90TL’ye düştü. İşte 7 Temmuz Cuma A101 fiyat listesi...

Zekeriya Öz neden ihraç edildi Haberi

Zekeriya Öz neden ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, meslekten ihraç edilen savcı Zekeriya Öz hakkında attığı tweetler nedeniyle yürütülen soruşturmada, ikinci kez ihracına karar verdi.


Öz hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle HSYK kendiliğinden harekete geçerek inceleme kararı almıştı.


Zekeriya Öz hakkında, bu iddialarla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.


Alınan bilgiye göre, HSYK 2. Dairesi, "Dubai tatili, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurt dışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi" nedenleriyle daha önce meslekten ihraç edilen Zekeriya Öz'ün, attığı tweetler nedeniyle yürütülen bu soruşturmada da tekrar ihracına karar verdi.


Dairenin kararını, Hakimler ve Savcılar Kanunun 69. maddesinin son fıkrasına göre aldığı öğrenildi. Kanunun 69. maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmezse ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref...