01 / 05 / 2024

Zekeriyaköy konut sektörü son durum

Zekeriyaköy konut sektörü son durum

EVA Gayrimenkul'ün Zekeriyaköy'de gerçekleştirdiği markalı konut araştırması, bölgede birim metrekare satış fiyatlarının 2 bin 800-22 bin TL gibi geniş bir aralıkta değiştiğini ortaya koyuyor.

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

İnşaat maliyetlerindeki fahiş artış konut sektörünü nasıl etkiledi?

İnşaat maliyetlerindeki artış son bir senede yüzde 100'ü geçti. Konut sektörü temsilcileri, hızla yükselen fiyatlar karşısında satışların yavaşlatıldığını belirtti.

Konut sektörü faizlerdeki ikinci indirimi bekliyor!

Bursadabugün köşe yazarı Levent Yılmaz, köşesinde konut sektörünü ve konut kredisi ile satışların arasındaki bağlantıyı kaleme aldı. İşte Levent Yılmaz'ın 'Konut sektörü bankaları bekliyor' başlıklı yazısı...

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

Konut sektöründe 2021'in ikinci yarısında beklentiler neler?

"Konut sektörünün önümüzdeki birkaç yılda düşük arzla üretimle gitmek durumunda" diyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut sektöründe arz fazlalığı fiyatları nasıl etkiliyor?

Konut sektörüne yönelik değerlendirme yapan Ekonomist Selçuk Geçer, konut sektöründe arz fazlalığına rağmen fiyatların arttığını dile getirdi.

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zekeriyaköy konut sektörü son durum Haberi

Zekeriyaköy konut sektörü son durum

EVA Gayrimenkul'ün Zekeriyaköy'de gerçekleştirdiği markalı konut araştırması, bölgede birim metrekare satış fiyatlarının 2 bin 800-22 bin TL gibi geniş bir aralıkta değiştiğini ortaya koyuyor. 2015 yılında markalı konut projelerinin ağırlıklı bölge ortalamasını 8 bin 585 TL/metrekare olarak belirleyen araştırmada, 3. Boğaz Köprüsü'nün tamamlanmasıyla Zekeriyaköy'de yeni bir yükseliş dalgası olacağı belirtiliyor. 


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Zekeriyaköy'ün 1987’den itibaren köklü bir değişim sürecine girdiğini, 1990’lardan itibaren ise değişimin hız kazandığını ve 1999 Marmara depreminden sonra bölgenin önemli bir çekim merkezi haline geldiğini ifade ediyor. Yazıcı, Zekeriyaköy'ün günümüzde şehir merkezine yakın olmak isteyen, ancak sakin bir ortamı tercih eden üst gelir grubuna mensup İstanbullular’ın tercih ettiği, lüks villalardan oluşan sitelerin yer aldığı bir bölgeye...