29 / 04 / 2024

Zeminüstü cami

Zeminüstü cami

Kadıköy’de arıtma tesisini cami yapan İBB, şimdi de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında Okmeydanı Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nin yanında yer alan yaklaşık 4 bin metrekarelik Hazine arazisine ‘zeminüstü cami’ yapacak.

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Çiftçi Towers'daki 437 daire ve dükkan icradan satışa çıkarılacak! İşte bir daire için belirlenen fiyat

İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan 25.000 metrekare tabana oturan zemin altında 10 kat ve zemin üstünde 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers, icradan satışa çıkarıldı. Daireler için istenen fiyat belli oldu. İşte detaylar...

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi binasının 3 katı tamamlandı!

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla sürüyor.  Odaların bulunduğu binanın zemin üstü 3 katı tamamlandı...

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Bayraklı Biva Tower iletişim!

Zeminde ve zemin üstü birinci katta ticari alanlarla birlikte 96 daireden meydana gelen Biva Tower İzmir ,2019 Aralık’ta teslim edilecek..

Tuzla Belediyesi'nden 2 cami ve 3 cemevi!

Tuzla Belediyesi, 2016 yılında 2 Cami ve 3 Cemevi’nin yapımını sürdürdü. 8 camide bakım ve onarım yapan Tuzla Belediyesi, ibadethanelerin çevre düzenlemeleri, halı ve ıslak zemin temizliklerini düzenli olarak sürdürdü.

Feza Sitesi’nin yüzde 30’u satıldı!

Keleşoğlu İnşaat’ın Anadolu yakasındaki ilk kentsel dönüşüm projesi olan Feza Sitesi’nde daire fiyatları 990 bin TL’den başlıyor. Feza Sitesi, 18.000 metrekare inşaat alanında yükselirken, proje, zemin üstü 15 katlı iki blokta 118 daireden oluşuyor.

Atina'ya inşa edilecek cami için çalışmalar başladı!

Cami inşaatında yer alan şirketlerden Intrakat'ın Üst Yöneticisi Souretis: "Caminin inşa edileceği alanda şantiye çalışmaları bu sabahki operasyonun ardından başladı" dedi.

Ankara'daki apartman üstü cami dikkat çekiyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan bugün köşesinde Ankara Keçiören'de apartman üstüne inşa edilen cami hakkında yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Kütahya'da apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü!

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

Şirinevler Minibüs Terminali E-5 Üst Geçidi kapatılıyor!

Şirinevler Minibüs Terminali Zemin Altı Otopark İnşaatı çalışmaları nedeniyle Şirinevler Minibüs Terminali E-5 Üst Geçidi yarından itibaren geçici olarak hizmet dışı kalacak. İşte çalışmanın ayrıntıları...

İBB Okmeydanı'nda hazine arazisine zeminüstü cami yapacak!

Kadıköy’de arıtma tesisini cami yapan İBB, şimdi de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında Okmeydanı Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nin yanında yer alan yaklaşık 4 bin metrekarelik Hazine arazisine ‘zeminüstü cami’ yapacak.

Şirinevler Minibüs Terminali için çalışmalar başlıyor!

Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi hayata geçiyor. 404 araç kapasiteli zeminaltı otoparkının, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir minibüs terminali yer alacak.

Zeminüstü cami Haberi

Zeminüstü cami

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni bir planlama terimi icat etti: Zeminüstü cami. Okmeydanı’nda yapılan yeni plana giren terimin nedeni zeminaltına yapılacak otoparkı açıklayabilmek. Hastanelerin ortasında kalan Maliye’ye ait arazinin üstünde cami yükselirken altında otopark işletilecek.


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında Okmeydanı Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nin yanında yer alan yaklaşık 4 bin metrekarelik Hazine arazisine ‘zeminüstü cami’ yapılacak. Arazinin kullanım hakkını elinde bulunduran Sağlık Bakanlığı mevcut alana hizmet binası yapmayı planlıyordu. Ancak yapılan plan değişikliği ile parseller ‘zeminüstü cami ve zeminaltı otopark’ alanı oldu.


Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki Hazine arazisi 2014 tarihli planda ‘sağlık tesisi alanı’ olarak ayrıldı. Bitişiğindeki parsel ise metrobüs hattına ait planlarda ‘karayolu koruma kuşağı’nda kalıyordu. Her iki parsel kısmen açık otopark kısmen de yeşil alan niteliğinde. Şişli...