04 / 05 / 2024

Zemzem Üniversitesi anadolu fakültesi

Zemzem Üniversitesi anadolu fakültesi

Geçmişte büyük kıtlığın yaşandığı Somali'de tarımsal üretimi artırmak için önemli bir projeye imza atıldı. Somali'de yürütülen "Tarım Okulu Projesi" daha da geliştirilerek kurulan Zemzem Üniversitesi bünyesinde, ilk fakülte açıldı...

Kuzey Anadolu Fayı'nın 23 yıllık deformasyonunun tespit edilmesi hedefleniyor!

Hitit Üniversitesi tarafından Çorum'un Osmancık ilçesinde yürütülen ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen projeyle Kuzey Anadolu Fayı'nın Çorum, Tokat, Amasya ve Kastamonu'yu içine alan kısımdaki 23 senelik deformasyonunun belirlenmesi hedefleniyor.

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılı Açıköğretim Öğretim Giderleri 1 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Okulların açılmasına az bir vakit kalmışken, sınavsız ikinci üniversite imkanı veren Anadolu Üniversitesi, 1 Eylül 2022 tarihli eğitim takvimini açıkladı! Bu dönem açacağı bölümler ve bölüm harçların açıkladı! İşte haberin devamı...

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yeşilyaprak, ‘DAG’ın teleskobu Avrupa’da konumlanmış en büyük teleskoplardan biri olacak’ diye konuştu...

Doğu Anadolu Gözlemevi ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük yatırım araştırma projeleri arasında yer alan Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi 2020'de hizmete açılacak.

Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı!

Erzurum’da yapımına 2012 yılında başlanan, Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (ATASAM) bağlı çalışacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının yüzde 80’i tamamlandı

Anadolu Üniversitesi’nden Emlak ve Emlak Yönetimi Eğitimi fırsatı!

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Emlak ve Emlak Yönetimi Önlisans Programı ile sektöre eğitimli iş gücü ile destek oluyor. 

Maltepe'ye Marmara Üniversitesi piyangosu!

Anadolu yakasının gayrimenkulde parlayan yıldızı Maltepe'de inşa edilecek olan Marmara Üniversitesi kampüsünde binlerce öğrenci eğitim görecek. Konut piyasasını her zaman hareketlendiren öğrencilerin Maltepe'ye de yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Anadolu Üniversitesi'nden İzmit Belediyesi'ne yer tahsisi!

Mülkiyeti Anadolu Üniversitesi’ne ait olan İzmit Karabaş Mahallesi Şehit Musa Sokak’taki iş yeri İzmit Belediyesi’ne tahsis edildi.

Kazım Erten: İzmir Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da kurulsun!

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar'da kurulmasını istedi.

Anadolu Üniversitesi'nde Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi!

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ek bina!

Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi'nin iç mimari ve desen atölyelerinin bulunduğu bina yıkıldı. Binanın yerine yapılacak ek binanın ihalesi tamamlandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin cami projesine iptal kararı!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan KYK yurdunun arazisine yapılan cami projesi için imar planlarına uymaması gerekçesiyle iptal kararı verildi.

Zemzem Üniversitesi anadolu fakültesi Haberi

Zemzem Üniversitesi anadolu fakültesi

Geçmişte büyük kıtlığın yaşandığı Somali'de tarımsal üretimi artırmak için önemli bir projeye imza atıldı. Somali'de yürütülen "Tarım Okulu Projesi" daha da geliştirilerek kurulan Zemzem Üniversitesi bünyesinde, ülkedeki ilk ziraat fakültesi açıldı. Fakülteye Anadolu ismi verildi. Şu an için 40 öğrencinin eğitim gördüğü fakültede, tamamı burslu okutulan öğrencilere İngilizce eğitim veriliyor. 


ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLECEK 

10 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen fakültede öğrencilere bin metrekarelik topraksız ve bin metrekarelik de topraklı serada modern tarım yöntemleri öğretilecek. Bin 400 dönümlük tarlada ise başta mısır, susam, soya fasulyesi olmak üzere çok sayıda bitkinin adaptasyonu ve üretimi yapılacak. Aynı zamanda üniversitenin bünyesindeki uygulama alanlarında Somali'deki çiftçi birlikleri mensubu büyük üreticilere eğitim ve danışmanlık hizmetleri de verilecek. Üniversitede ayrıca İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde büyük bir...