20 / 05 / 2024

Zeytin alanları yasası

Zeytin alanları yasası

Zeytincilik Yasası 2002’den bu yana tam 6 kez değiştirilmek istendi. Son değişiklik tasarısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 16 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

STK'lardan 'Alan Yönetimi Yasası' önerisi!

Surizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), mağduriyetlerin önüne geçilmesi için taleplerini dile getirdi. STK'lar doğal sit alanları için 'Alan Yönetimi Yasası' kurulması gerektiğini önerdi.

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası!

Yürürlüğe giren yeni yasa ile kentsel dönüşüm projeleri inşa eden ve kentsel dönüşümden ev alanlar için harç muafiyeti geldi. İşte kentsel dönüşüm harç muafiyeti yasası..

Tarım arazileri konut alanlarına dönüştü!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Erkan Rehber, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında zeytin alanları ve meraların yatırıma açılmasını değerlendirdi.

Zeytinlik alanlarında yüzde 10 konut yapma hakkı kaybedildi!

Komuoyundaki tepkiler nedeniyle zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenleme geri çekildi. Zeytinliklere yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.

İzmir Kemalpaşa'da imara açılan zeytin alanı SİT değilmiş!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Zeytin alanlar SİT değilmiş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir ve Manisa'da zeytin alanları imara mı açılıyor?

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde " Son zeytin alanının da imara açılacağının belgesi "başlıklı yazısına yer ver verdi. İşte yazının detayları..

Kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm çoğunluk yasası nedir?

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

Refik Yılmaz: Zeytin koruma kanunundaki engeller aşılmalı!

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Marmaris'te yeşil alanlar 440 bin metrekareye ulaştı!

Bütünşehir Yasası ’yla sınırları genişleyen Marmaris ’te yeşil alanların metre karesi de 440 bin metrekareye ulaştı. Oyun alanlarının sayısı da arttı.

AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak?

14 Ocak 2015'te Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki, AVM'lerde ortak kullanım alanları nasıl olacak? İşte yeni AVM yasası..

Zeytin alanları yasası Haberi

Zeytin alanları yasası


Kanun Tasarısı ile zeytin alanlarının madenciliğe, enerji yatırımlarına açılması öngörülüyor. Zeytinciler bir kez daha ayaklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilleriyle görüşerek şimdilik tasarının sanayi komisyonundan geçmeden alt komisyona havale edilmesini sağladılar. Zeytin alanlarının madenciliğe ve enerji yatırımlarına açılması ne anlama geliyor? 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” nın 4. Maddesi’ne göre, zeytin alanlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin alınmak suretiyle tesisler yapılabileceği hükmü getiriliyor. Tasarıya ustaca yerleştirilmiş bir madde ile gerçek amaç gizlenerek sanki zeytinlikler koruma altına alınıyor algısı ile kamuoyu aldatılıyor. Tasarı ile zeytinliklere hayvanların sokulması yasaklanıyor. Zeytin ağacı kesenlere ağaç başına bin lira para...