03 / 05 / 2024

Zeytinlik alanları yatırım

Zeytinlik alanları yatırım

Zeytinlik sahaları için düzenleme geri çekildi. Alanlar imara kapatıldı. Ev ve otel yapılamayacak zeytinliklere maden ve sanayi tesisi kurulabilecek.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Peker Holding, faaliyetlerini Peker Yatırım Holding'te toplayacak: Bu sene yeni halka arz geliyor!

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, SPK ile gerekli görüşmeleri yaptıklarına; gayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık alanlarındaki faaliyetlerini Peker Yatırım Holding AŞ çatısı altında toplayıp, bu yıl için yeni bir halka arz rotası çizdiklerine dikkat çekti. 

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

2011’de Bitcoin satın alan milyarderden yeni yatırım alanı tavsiyesi!

Bitcoin’i 2011’de satın alan milyarder, yeni yatırım alanlarını açıkladı. İşte bütün ayrıntılar...

Pay Yaşam Alanları Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pay Yaşam Alanları Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Coşkun Alay, Kerim Altıntaş ve Yunus Emrah Eren ortaklığında kuruldu.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Tepe Emlak Yatırım kiralama yatırımlarında hız kesmiyor!

Tepe Emlak Yatırım, son 1 yıl içinde İş GYO adına Ege Perla’nın yönetimi, İş Portföy Yatırım adına Manzara Adalar ve ayrıca İDO İstanbul Deniz Otobüsleri terminal ve gemilerindeki ticari alanlarının kiralanmasını da hizmet ağına ekledi.

Unique Life Style Hotel'e 10 milyon dolarlık yatırım!

Kuşadası'nın sevilen otellerinden biri olan Unique Life Style Hotel'e ilave alanların dahil edilmesi için düğmeye basıldı. Projenin tamamlanması için 10 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Onur Akgül: Nijerya'da inşaat ve enerji alanlarında yatırım yapılabilir!

Nijerya'nın yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip olduğunu bildiren Türkiye'nin Abuja Ticaret Müşavir Yardımcısı Onur Akgül, sağlık, tarım, altyapı, inşaat, tekstil, savunma sanayi ve enerji alanlarında yatırım yapılabileceğini belirtti.

Zeytinlik alanları yatırım Haberi

Zeytinlik alanları yatırım

Dekar başına 15 ve daha az ağaç bulunan zeytinliklerin yatırıma açılmasına yönelik düzenlemede değişiklikler yapıldı. Yapılan itirazlar ve tepkiler imara açılmasına engel oldu.


Üretim Reformu Paketi’nde yer alan düzenleme TBMM Sanayi Komisyonu’nda görüşüldü. 


Zeytinlik sahalarına konut ve turistik tesisi yapılamayacak. Kurul kararına göre, maden, sanayi tesislerine açılabilmesini öngören maddede değişiklik olmadı.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dekar arazide tek bir ağaç dahi olsa zeytinlik kabul edeceklerini belirterek  dekar başına 2.5 ağaç kriteri bulunduğunu söyledi.






Zeytinlik sahalara, konut, konaklama tesisi ve turistik tesis yapılamayacağını...