04 / 05 / 2024

Zeytinlikler

Zeytinlikler

Çoğunluğu Ege Bölgesi’nden olmak üzere Türkiye’de 500 bin ailenin geçim kaynağının zeytincilik olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bu konu doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanın geleceğini ilgilendiriyor" dedi

İki ilde yüzde 20 indirimle arsa, arazi ve zeytinlik fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Antalya ve Adıyaman'da yer alan arsa, arazi ve zeytinlikler yüzde 20 indirimle satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 29 Nisan ve 30 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İki ilde 10 adet arsa ve zeytinlik satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Yalova ve Aydın'da yer alan arsa ve zeytinlikler satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 16 Şubat ve 1 Mart'ta yapılacak.

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Hatay Dikmece TOKİ konutları için zeytinlik arazilerine acele kamulaştırma kararı! Halk direniyor!

Depremin ardından inşa edilmesi planlanan TOKİ konutları için, Hatay‘ın Dikmece bölgesinde bulunan zeytinlikler ve tarım arazilerine ‘acele kamulaştırma’ kararı verildi fakat halk bu duruma direniyor.

İzmir'de satılık 7 zeytinlik! İhalesi 12 Aralık'ta!

İzmir İli Bayındır Belediye Başkanlığı, İzmir Bayındır'da yer alan yedi adet zeytinliği satışa çıkardı. Söz konusu zeytinlikler Çiftçigediği, Söğütören, Furunlu ve Gaziler'de bulunuyor.

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Sıla, Datça'da zeytinlikler içinde ev arıyor!

Başarılı şarkıcı Sıla, Datça’da zeytinlikler içerisinde bir köy evi arıyor. Güzel şarkıcı almayı düşündüğü ev için 2 milyon lirayı gözden çıkardı.

Balıkesir ve Çanakkale'deki 9 zeytinlik kiraya verilecek!

Mülkiyeti Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan zeytinlikler kiraya verilecek. Zeytinlikler Balıkesir ve Çanakkale'de yer alıyor...

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Balıkesir Edremit'teki zeytinlikler imara açıldı!

Balıkesir Edremit Belediyesi Edremit Körfezi'nde bir çok dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Zeytinlikler yatırıma kapatılıyor!

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'ndaki, kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenleme geri çekilecek.

Darıca'da imara açılan zeytinlikler mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Darıca'nın sembolü olan zeytinliklerin imara açılmasını meclise taşıdı.

Gaziemir'de imara açılan zeytinlikler için eylem yapıldı!

İzmir Gaziemir'de son imar değişikliğiyle birlikte 210 hektarlık zeytinlik alanı imara açıldı. Gaziemir halkı, ilçelerinde 210 hektarlık ormanlık alanın imara açılması üzerine yürüyüş yaptı..

Zeytinlikler Haberi

Zeytinlikler


25 dönümden küçük zeytinliklerde maden ve enerji yatırımlarına izin veren yasa tasarısına bir tepki de Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan geldi.


Çoğunluğu Ege Bölgesi’nden olmak üzere Türkiye’de 500 bin ailenin geçim kaynağının zeytincilik olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Bu konu doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanın geleceğini ilgilendiriyor. Mevcut yasa tasarısı örtülü bir amaç ve hedef ile hazırlanmıştır. Bu yasa zeytinliklerin ölüm fermanıdır” dedi.


Hürriyet’te yer alan habere göre, genetik anavatanı Türkiye olan zeytinin tarımsal, ekonomik ve sosyal yönlerden büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Aslan, zeytinciliğin Türkiye tarımının yüzde 3.5'ini oluşturduğunu, bu rakamın küçünsenmeyecek ölçüde olduğunu söyledi.


Zeytinin başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye için stratejik bir ürün ve geçim kaynağı olduğunu belirten Aslan, "Elektrik Piyasası Kanunu ile...