27 / 04 / 2024

Zigana Tüneli son durum

Zigana Tüneli son durum

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Zigana Tüneli 2019 sonunda açılacak!

Tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en uzun çift tüp tüneli olacak Zigana Tüneli’nin kazma işlemlerinin yaklaşık yüzde 50 oranında tamamlandı. 

Zigana Tüneli'nde çift tüpte yüzde 41 seviyesine ulaşıldı!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş Zigana Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Memiş, tünelde çift tüpte yüzde 41 seviyesine ulaşıldığını ifade etti.  

Yeni Zigana Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Bittiğinde Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli 2019'da hizmete açılacak.

Türkiye'nin en fazla tünele sahip şehri hangisi?

Gümüşhane, Türkiye'nin karayolu ağı üzerinde en fazla tünele sahip ili olma özelliğini taşıyor. Gümüşhane'de trafiğe açık ve yapımı süren toplam 52 tünel bulunuyor.

Zigana Tüneli'nin yüzde 25'i tamamlandı!

Gümüşhane’de 2017 yılı 3.dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Okay Memiş’in başkanlığında yapıldı. Vali Memiş, Zigana tünelinin yüzde 25 oranında tamamlandığını açıkladı.

Yeni Zigana Tüneli ile 1,5 saatlik yol 40 dakikaya düşecek!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta 2,7 milyon metreküp kazı yapılarak inşa edilecek Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol 40 dakikada katedilebilecek.

Gümüşhane-Trabzon arası Zigana Tüneli ile 40 dakikaya inecek!

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da geçtiği güzergahta 2,7 milyon metreküp kazı yapılarak inşa edilecek Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol 40 dakikada katedilebilecek.

Zigana Tüneli, Ovit Tüneli'ni tahtından edecek!

Trabzon-Gümüşhane karayolu arasında yapımına başlanılan 14.5 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun ikinci tüneli olması planlanan Zigana Tüneli’ndeki kazı çalışmaları devam ediyor.

Zigana Tüneli'nin temeli çok yakında atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Zigana Tüneli ile birlikte Trabzon’u, Gümüşhane’yi İç Anadolu’ya bağlamış olacağız. Proje başladı inşallah yakında Sayın Başbakan'ımızla temelini de atacağız." dedi.

Zigana Tüneli projesinde son durum!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Tüneli Projesi'nde 10 Kasım 2014'te yapılan ihale, mahkeme kararı doğrultusunda iptal edildi.

Zigana Tüneli projesinde son durum ne?

Zigana Tüneli Zigana Tüneli ihalesini Cengiz İnşaat kazanmıştı. İhaleye katılan diğer şirketler sürece itiraz etti. Mahkeme ihalenin tekrar değerlendirilmesine karar verdi.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 68'i tamam!

Doğu Karadeniz Bölgesi'ni Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta inşa edilen, tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise 14,5 kilometreyle en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli inşaatının yüzde 68´i tamamlandı...

Zigana Tüneli son durum Haberi

Zigana Tüneli son durum

Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde yapılan ve eski Başbakan Binali Yıldırım tarafından 17 Mart 2017'de temeli atılan Zigana Tüneli'nde delme çalışmaları, çift yönlü devam ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; projeyle Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkisiyle Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor.Yeni Zigana Tüneli ile Başarköy Vadisi'nden 1015 metre kotundan girilip, 1264 metre kotuna yüzde 3,30 eğimle tırmanılacak. Yüzde 0,85 eğimle de inilerek, Köstere Vadisi'nden 1212 metre kotundan çıkacak tünelle Zigana Dağı geçilecek.

Yüzde 81'i biten Zigana Tüneli, yurt içi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı ve güvenilir yapılmasına katkı sağlayacak.

40 DAKİKA KISALACAK 

Mevcut Zigana Tüneli, yaklaşık 1800 metre kotlarından geçerken, Yeni Zigana Tüneli'ne ise yaklaşık...