19 / 05 / 2024

Zillek Köprüsü yıkılacak mı

Zillek Köprüsü yıkılacak mı

Yaklaşık 80 yıl önce Batman ile Diyarbakır’ı tren yolculuğunda birbirine bağlayan Zillek köprüsünü de Ilısu barajı yutacak. Tarihi köprünün dibinde şimdi de 1.5 metre uzunluğunda devasa bir köprü yapılıyor.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

Asya ile Avrupa'yı birleştirecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Peki Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilenler...

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılını simgesi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. Lapseki ve Gelibolu yakalarında denize batırılan kesonlar üzerine blokların yerleştirilmesiyle yükselen köprü ayaklarına, vinç yardımıyla ikinci bağ kirişleri yerleştirildi.

İtalya'daki facia köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentindeki 43 kişinin öldüğü otoyol köprüsü patlayıcılarla yıkıldı.

İtalya'daki Morondi otoyol köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentinde, 11 ay önce kısmen çökmesi sonucu 43 kişinin öldüğü Morandi otoyol köprüsünden geriye kalanlar yok edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Çanakkale Boğazı’na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklaşık 1 ay önce batırılan, Avrupa ve Asya yakası kule kesonları üzerinde ayaklar yükseliyor. Çalışmaların hızla devam etmesiyle bölgeye talep arttı.

1915 Çanakkale Köprüsü bir yıl erken açılacak!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım 1915 Çanakkale Köprüsü’nün planlandığı tarihten daha önce tamamlanacağını müjdeledi. Yıldırım, dev projenin 18 Mart 2022’de ulaşıma açılacağını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü 1,5 yıl önce bitirilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan , "Adı, ayak açıklığı, kule yüksekliği farklı simgeleri temsil eden 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak." dedi.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü yıl sonunda açılacak!

Çin’in üç büyük şehrini deniz üzerinden birbirine bağlayacak Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü'nün yıl sonunda açılması planlanıyor. 55 kilometre uzunluğundaki köprünün dünyanın en uzun köprülerinden biri olacağı belirtildi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne dev platform inşa ediliyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak törenler için üzerinde led ekran ve ses sistemlerinin bulunduğu büyük bir konuşma platformu inşa ediliyor.

Gaziantep Kemal Köker Viyadük Köprüsü yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artık şehrin trafik yükünü kaldıramayan ve eskiyen Kemal Köker Viyadük Köprüsünü yıkıyor.

Zillek Köprüsü yıkılacak mı Haberi

Zillek Köprüsü yıkılacak mı

TARİHİ KÖPRÜYE VEDA

Batman ile komşu İl Diyarbakır’ı tren rayında birbirine bağlayan tarihi Zillek köprüsü, Ilısu barajı altında kalacak. Diyarbakır’a bağlı Sinan köyü yakınında yaklaşık 80 yıl önce temeli atılan ve hala yaya yolunun da olduğu tarihi köprünün sular altında kalacak olması Zillek ve çevresindeki yerleşim birimlerini hüzünlendirdi. Eski köprünün  kara altının bulunduğu dönemde petrolcülerin adeta güzergahı konumunda olduğunu ifade eden Sinan köyündeki yaşlılar; “Tarihi köprüyü de maalesef Ilısu sularına kaptıracağız. Bir dönemler bu köprü en işlek güzergahtı. O köprü, dönemin en iyi yapısıydı. Şimdi de bu önemli köprüye artık veda edeceğiz” dediler. 


1.5 UZUNLUĞUNDAKİ YENİ KÖPRÜ

Tren yolculuğunun halen sürdüğü Batman’da yeni güzergahın yine Sinan istasyonundan geçeceğini belirten köprü yapımını üstlenen firma yetkilileri, şunları söylediler; “Batman tarafında temelini attığımız köprünün 18...