06 / 05 / 2024

zilyetliğin hukuktaki anlamı

zilyetliğin hukuktaki anlamı

Taşınır ya da taşınmaz mallar üzerinde fiili bir hakimiyet sağlayan zilyetliğin hukuki anlamı nedir? zilyetliğin tabi olduğu durumlar nelerdir? Zilyetlik hakkında bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Altında büyük deprem için tarih verildi! Gram altın o gün tam anlamıyla 2.500 TL olacak! Hazır olun

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı altında bnüyük deprem için tarih verdi. Gram altının 2.500 lira olacağını söyleyen Memiş, yatırımcıları uyardı.

Kendi işini kurmak isteyenler için başarılı girişimci olmanın 10 adımı; Yol haritanızı belirleyin

Girişimcilik, birçok insan için özgürlük, bağımsızlık ve başarı anlamına gelir. Başarılı girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirerek dünyada iz bırakırlar. Ancak, girişimcilik yolculuğu zorlu bir süreçtir. İşte, başarılı girişimci olmanın 10 adımı...

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

'Merkez doları tutmak için arka kapıdan 108 milyar dolar sattı'

Merkez Bankası'nın dolar kurunu tutmak için 108 milyar dolar sattığı iddia edildi. Aylık olarak 9 milyar dolar satış anlamına geliyor.

Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Fed faiz kararı sonrası değer kaybeden dolar kuru gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmeye de devam ediyor. Doların ne kadar olacağını merak edenler için Dolar yarın tam anlamıyla bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam belli oldu! Herkes hazır olsun!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Analistler, altın alacaklara tam zamanı için tarih verdi

ABD'de enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler FED'e çevridi. FED'in faiz artırımına gitmesi bekleniyor, bu da altın fiyatlarının düşmesi anlamına geliyor.

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Şen tarafından kuruldu.

Çin'in emlak sektörü risk altında!

Bir zamanlar Çin'in en büyük gayrimenkul geliştiricisi olan Evergrande'nin, şu anda yaklaşık 300 milyar dolardan fazla borca sahip olması, şirketin batması tüm gayrimenkul sektörünün etkilenebileceği anlamını taşıyor. Peki uzmanlar ne diyor?

Kripto paralara Çin etkisi!

Çin tarafından getirilen kripto para yasağının ardından kripto para piyasalarında tam anlamıyla bir kara Çarşamba yaşandı. Peki neler oldu? Hangi kripto para ne kadar değer kaybetti?

Hamas: İsrail'in Kudüs'te Filistinlilerin evlerini yıkması ilhak planının fiilen uygulanmasıdır!

Hamas yaptığı açıklamada İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere ait evleri yıkmasının "ilhak" planının fiilen uygulanması anlamına geldiğini kaydetti.

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Hazır Beton Endeksi; inşaat sektöründe 16 aylık bir aradan sonra hareketliliğin başladığını gösteriyor. Hazır betonun stoklanmadığını söyleyen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Üretimin artması inşaatın hızlandığı anlamına gelir" dedi.

2. sınıf inşaat bedelleri 2020'de ne kadar?

Kalite anlamında lüks ve 1. sınıf inşaattan sonra gelen inşaat türü olan 2. sınıf inşaatın 2020  yılında uygulanacak metrekare bedelleri belli oldu. İşte 2. sınıf inşaat maliyetleri 2020...

zilyetliğin hukuktaki anlamı Haberi

zilyetliğin hukuktaki anlamı

Zilyetliğin hukuki anlamı!


Maddi bir mal üzerinde, malikin veya malik olmayan üçüncü bir kişinin icra ettiği fiili bir hâkimiyet olup, bu hâkimiyet bir hak değil yalnızca kendisine bir takım hukuki sonuçlar bağlanmış fiili bir durum olan zilyetliğin hukuki anlamı ise şöyle; 


- Hırsızın dahi menfaati koruyan zilyetlik bir haktır;.


- Zilyetlik bir fiili hâkimiyettir. Ama bazen fiili hâkimiyet zilyetlik için gerekmeyebilir.


- Zilyetliğin korunması amacı toplum düzeninin korunmasıdır.

Kamu malları üzerinde kamu mülkiyeti bulunduğundan kamu malları üzerinde fiili hâkimiyet kabul edilemiyor.. Bununla birlikte taşınmazlar üzerindeki zilyetlik ihlallerinin korunması hakkında kanuna göre devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde fiili hâkimiyet kurmuş olan kişilerin bu hâkimiyetlerinin önlenmesine dair işlemler bu kanuna göre yapılıyor.



Zilyetliğin tabi olduğu durumlar



- Hukuki anlamda eşya niteliğini taşıyan varlıklar üzerinde zilyetlik tesis...