29 / 07 / 2024

Zorunlu sigortalar

Zorunlu sigortalar

Sigorta şirketlerine, zorunlu sigortalara ilişkin poliçe teklifi verme şartı getirildi. Yönetmelik kapsamındaki sigortalara ilişkin uygulamada, öncelik sırası Müsteşarlık tarafından belirlenecek.

Sürücülere bomba haber! Shell’den kasko ve Zorunlu Trafik Sigortaları’nda indirim kampanyası!

Shell sürücülerin cebini rahatlatacak kampanyaya imza attı. Shell Mobil Uygulaması kullanıcılarına özel, Sigortam.net’te geçerli Zorunlu Trafik Sigortaları ve kaskolarda indirime gitti. İşte indirim kampanyası detayları ve indirim tutarları

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Arabası olanlara şok! Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu?

Zorunlu trafik sigortası ücretlerine güncelleme geldi, araç sahiplerini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortaları ne kadar?

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında bazı mahallelerin zorunlu deprem sigortasından muaf tutulması amaçlanıyor.

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

Ev kiralarken DASK zorunlu mu?

Yeni Afet Sigortaları Kanunu'na göre artık 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Peki ev kiralarken deprem sigortası zorunlu mu? DASK kiracıya mı ait?

HalkBank konut kredisi masrafları ne kadar?

HalkBank Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28. Bankanın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar ve zorunlu sigortalar neler? 

Bankaların konut kredisine uyguladığı masraflar nelerdir?

Son günlerde gündeme gelen konut kredisi faiz oranlarının düşüşü ile bankaların konut kredisi masraflarını arttırdığı haberleri üzerine Kredi Pazarı bankaların konut kredisine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

VakıfBank konut kredisi masrafları ne kadar 2019?

VakıfBank konut kredisine ek ne kadar masrafı uyguluyor? VakıfBank’ın konut kredisine ek uyguladığı zorunlu sigortalar neler? 

Ziraat Bankası konut kredisi masrafları ne kadar?

Son günlerde gündemde olan konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile kredi masraflarının artması haberi üzerine Kredi Pazarı, Ziraat Bankası'nın konut kredilerine uyguladığı masrafları ve zorunlu sigortaları araştırdı...

Zorunlu Deprem Sigortası seferberliği başlıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de deprem bilincini güçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla 2019 yılında “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının altıncısını düzenliyor...

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır?

Ev kredisi alırken yapılan masraflar arasında başvuru sahibinin adına yapılan sigortalar da yer alıyor. Peki, ev kredisi alırken hangi sigortalar yapılır? Yapılan bu sigortalardan hangisi zorunlu? Hangisi zorunlu değildir?

Zorunlu sigortalar Haberi

Zorunlu sigortalar

Hazine Müsteşarlığının, "Zorunlu Sigorta Takibine İlişkin Yönetmelikte  Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. 

 Buna göre, yönetmelik, kanun veya Bakanlar Kurulu kararı ile yapılması  zorunlu tutulan sigortalardan, Müsteşarlık tarafından bu yönetmelik kapsamına  alınmasına karar verilen sigortaları kapsayacak. 

 Yönetmelik kapsamındaki sigortalara ilişkin uygulamada, öncelik sırası  Müsteşarlık tarafından belirlenecek. 

 Sigorta şirketleri, ruhsat sahibi oldukları ilgili sigorta  branşlarında tesis edilmiş zorunlu sigortalara ilişkin, sigorta poliçesi teklifi  vermek zorunda olacak. Şirketler, bu zorunlu sigortalar konusuna dahil herhangi  bir rizikoyu kapsam dışı bırakacak şekilde veya poliçe tanziminden caydırmaya  yönelik fiyatlama ve komisyon tespiti de yapamayacak. 

Söz konusu zorunlu sigortalara ilişkin, portföylerinde Müsteşarlığın  belirleyeceği esaslar çerçevesinde dengesizlik bulunan sigorta şirketleri  hakkında Müsteşarlık, "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Yönetmeliği" çerçevesinde  tedbir uygulamaya yetkili olacak. 

  

Değişiklikle, daha önce 1 Ocak 2015 olan...