28 / 04 / 2024

Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Kripto para borsasında neler oluyor? Hemen bakın!

Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Kripto para borsasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin'in (BTC) 30 bin dolara yakın fiyatlamasıyla birlikte volatilite kazanan altcoin piyasasında hangi kripto paralar öne çıktı? 8 yıl önce 2 bin ETH alan balina yatırımcı 3,2 milyon dolar kazandı.



Jeopolitik gelişmeler finans dünyasını sarsarken Kripto para borsaları da hareketlendi. Bitcoin’in 30 bin doları test ettikten sonra bu rakama yakın düzeylerde seyretmesi piyasaya heyecan getirdi.

Bitcoin'in (BTC)30 bin dolara yakın fiyatlamasıyla birlikte volatilite kazanan altcoin piyasasındaki hareketlilik sonucu bazı paralar öne çıkmaya başladı.

Ripple’ın SEC karşısında öne geçmiş olması, kripto paraları güçlü tutmayı sürdürüyor. Henüz net olarak 30.000 doları geçemeyen BTC, yakın bir fiyatta seyrederek piyasaya ve yatırımcıya güven vermeye devam ediyor. Pek çok altcoin’de yüzde 10’a artış kaydedilirken, bazı projeler ise daha sert şekilde hareket etti.

Coinkolik.com’un haberine göre en çok yükselen coin’ler listesinde son 24 saatte yüzde 17,56 artış gösteren Chainlink (LİNK) zirveye çıktı. Yüzde 9,63’lük artışla Aptos (APT) ikinci sırada yer alırken, yüzde 8,56’lık artışla Fantom (FTM) üçüncü sırada, yüzde 8,09’luk yükselişle Solana (SOL) dördüncü sırada ve yüzde 7,38’lik artışla THORChain (RUNE) beşinci sırada yer aldı.

HANGİ COİNLER KAYBETTİ?

En çok düşen coin’ler listesinin ilk sırasında Stacks (STX) yerini aldı. STX, son 24 saat içerisinde yüzde 1,17 düşerek zirveye çıktı. Daha sonra KuCoin Token (KCS) takip etti. KCS, son 24 saatte yüzde 1,44 düşüş yaşadı. Üçüncü sırada yüzde 1,11’lik azalışla Rokcet Pool (RPL), dördüncü sırada yüzde 0,52’lik düşüşle Huobi Token (HT) ve yüzde 0,40’lık düşüşle Maker (MKR) beşinci sıraya yerleşti.

Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Kripto para borsasında neler oluyor? Hemen bakın!

8 YIL SONRA UYANAN BALİNA

Zincir üstü veri araştırmacısı Lookonchain’in X platformunda yaptığı paylaşımda, sekiz yıl önce ETH’un ilk kripto satışına katılan bir balinanın uyandığını açıkladı. Balina sekiz yıllık aranın ardından cüzdanındaki ETH’ları harekete geçirdi.

Kripto para iyasası boğa dedikodularıyla çalkalanırken, bir ETH balinasının sekiz yıl sonra uykusundan uyanması, piyasada ilgi yarattı. Lookonchain’in verilerine göre elinde 2 bin ETH tutan balina, bunları dört farklı kripto cüzdanına dağıttı. Her bir cüzdana 500 ETH transfer eden balina, Ether’in ilk katılımcılarından biri olarak tanımlandı. Balina sekiz yıl önce katıldığı Ether ICO’sundan 620 dolar maliyet ile 2.000 ETH alırken, ETH başı 0,31 dolar ödeyen balinanın kazancı 3,2 milyon dolar olarak belirlendi.


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön