21 / 05 / 2024

Güral Ailesi üçüncü otelini İstanbul'a kuruyor!

Güral Ailesi üçüncü otelini İstanbul'a kuruyor!

Güral Ailesi, otelcilikteki üçüncü büyük yatırımı için İstanbul Güneşli'de inşaat çalışmalarına başladı. 124 milyon TL ön bütçeyle 133 bin metrekare üzerine inşa edilecek olan otel 411 odak olacak.



Güral Ailesi, otelcilikteki üçüncü büyük yatırımı için İstanbul Güneşli'de inşaat çalışmalarına başladı. 124 milyon TL ön bütçeyle 133 bin metrekare üzerine inşa edilecek olan otel 411 odak olacak. NG Hotels İcra Kurulu Başkam Hediye Güral Gür, iki kule şeklinde planlanan projede birinci kulenin rezidans, ikinci kulenin ise 5 yıldızlı otel konseptinde inşa edileceğini söylüyor. 


İstanbul Güneşli'deki NG İstanbul'un, Basın Ekspres Yolu'na oldukça yakın, Halkalı Caddesine cepheli konumda yer aldığını dile getiren Hediye Güral Gür, 34 katlı olması planlanan otelin 411 odalı olacağını ifade ediyor. 2 bin 480 metrekarelik iki katlı spa merkeziyle otelin önemli bir ayncalığı olacağını da sözlerine ekleyen Gür, "Uzman terapistler tarafından birbirinden farklı uygulamalar yapılacak. Türk hamamı, sauna, fitness, kadınlara özel havuz, karma havuz, çocuk havuzu gibi pek çok alana sahip spa merkezinde, ayrıca yaşam kalitesini arttırmaya yönelik wellness hizmetleri de sunulacak" diyor. NG Grubu, seramik, cam, ambalaj gibi işlerinin yanı sıra son yıllarda özellikle turizm sektörüne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiriyor. Ancak son dönemde turizme ağırlık verse de, NG Grubu'nun diğer alanlardaki yatırımları da sürüyor. Şirket, seramik sektöründe 225 milyon TL'lik bir yatırımı geçen ay hayata geçirdi. NG Grubu, Kütahya'daki yeni fabrikasında Türkiye'de ve dünyada ilk kez 160x480 cm boyutuna kadar karoları üretmek için düğmeye bastı. NG Hotels markasıyla Sapanca'nın ardından Afyon'da da otel açan Nafi Güral, şimdi de İstanbul'da planladığı otel yatınmı için inşaat çalışmalarına başladı. istanbul'da otel yapmayı planladığını daha önce yazdığımız Güral Ailesi, bu yatırım için Güneşli'deki 212 AVM'nin karşısına denk düşen Kütahya Seramik'e ait arsada yatırımın startını verdi. 133 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. NG İstanbul projesinde, şehir oteli ve rezidans olmak üzere iki kule olacak. Kısa bir süre önce başlayan inşaat çalışmalarının iki yılda bitmesi bekleniyor. 



Kongre merkezi ile ön plana çıkacak 

NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, inşa edilecek NG İstanbul projesinin kongre turizmine yönelik özellikleriyle ön plana çıkacağını söylüyor. Gür, otelde 5 bin 270 metrekarelik kapsamlı bir kongre merkezi bulunacağını ifade ediyor. Bu kongre merkezinde biri dörde bölünebilir balo salonu olmak üzere 11 ayrı toplantı odası yer alacak. Hediye Güral Gür, "Kolonsuz olması nedeniyle daha elverişli kullanılabilecek olan balo salonu, 7,5 metre tavan yüksekliğine, 2 bin 526 metrekarelik büyüklüğe ve 950 metrekarelik bir fuaye alanına sahip olacak" diyor. 



411 ODALI OLACAK 

Projenin iki kule şeklinde planlandığını söyleyen NG Hotels icra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, birinci kulenin rezidans, ikinci kulenin ise 5 yıldızlı otel konseptinde inşa edileceğini ifade ediyor. Proje için belirlenen ön bütçenin 124 milyon TL olduğunu kaydeden Gür, "NG istanbul, sadece bölgenin en büyük oteli olmakla kalmayacak, kongre turizmine yönelik özellikleriyle de iş dünyasının en iddialı oteli olacak. 133 bin metrekareye yayılan toplam alanıyla, bir şehir otelinden çok daha fazlasını 

üretmek için düğmeye bastı.


Ekonomist 


Geri Dön