28 / 04 / 2024

Gürcistan'a ulaştırma ve altyapı projeleri için 250 milyon avroluk kredi!

Gürcistan'a ulaştırma ve altyapı projeleri için 250 milyon avroluk kredi!

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesi çin Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

Kredi sözleşmesi, Gürcistan Maliye Bakanı İvane Maçavariani ile Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Vazil Hudak tarafından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te imzalandı.

Hükümet binasında gerçekleştirilen törene Gürcistan Başbakanı Mamuka Bahtadze, Gürcü bakanlar ve Avrupa Birliği (AB) Tiflis Büyükelçisi Carl Hartzell de katıldı. 

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Başbakan Bahtadze, 250 milyon avroluk kredinin Gürcistan'a verilen önemli bir destek olduğunu belirterek, Avrupa Yatırım Bankası'nın, Gürcistan'a en çok yatırım yapan uluslararası kurumlardan biri olduğunu, banka ile somut iş birliğinin gelecekte de süreceğini dile getirdi.

Bahtadze, Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınan kredinin, Gürcistan'ı Azerbaycan ve Ermenistan'a bağlayan yol projeleri için kullanılacağını söyleyerek, "Bankanın ayırdığı 250 milyon avroluk finans kaynağı, Rustavi-Kırmızı Köprü ile Rustavi-Sadakhlo otoyollarının inşası ve rehabilitasyon projelerine yönlendirilecek." diye konuştu.

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Hudak da Gürcistan'ın AB ile entegrasyon sürecinin ilerlediğini, bu yolda Gürcü tarafa yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Hudak, Avrupa Yatırım Bankası'nın Gürcistan'a sağladığı 250 milyon avroluk kredinin AB'nin daha önce Gürcistan'a ayırdığı 6,1 milyar dolarlık yardım fonunun bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.


Geri Dön