04 / 05 / 2024

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 



Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, 1999 Marmara Depreminde konteyner ve çadır kentlerde uzun süre barınmak zorunda kalan depremzedelerin maddi ve manevi birçok sorunla karşılaştığının ve ciddi psikolojik sorunlar yaşadığının altını çizdi. 

Konut sorunu yaşayan depremzedelerin özellikle kış sezonunda boş olan Antalya ve çevresindeki otellere geçici olarak yerleştirilmelerini ilk çözüm şeklinde dile getiren Öngören, çocukların eğitimlerinin de burada sürdürülmesinin faydalı olacağını aktardı. 

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Prof. Dr. Öngören, bunun ardından komşu illerde ve Antalya çevresinde yer alan yazlık evlerin boş olanlarının ve ilave olarak da boş, kiralık ve satılık konutların valilikler ve kaymakamlıklar yardımıyla tespit edilerek, depremzedelerin buralara transferlerinin yapılmasıyla onların depremden kaynaklanan sorunlarının en aza indirileceğine vurgu yaptı. 

Tabii ki bu mülklerin kiralarının Valiliklerce deprem amaçlı fonlardan ödeneceğine fakat “askıda fatura” gibi sistemlerle yardımsever halkımızın da depremzede kiralarının ödenmesine katkı sağlayabileceğine dikkat çeken Öngören, bu yolla depremzedelerin sorunlu bir çevreden kurtarılarak yeni komşularının da yardımlarıyla normal yaşama dönmelerinin daha kolay olacağını aktardı. 

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Prof. Dr. Gürsel Öngören, aynı süreç içinde, TOKİ’nin ev fiyatlarının düşürülmesi için başlattığı yeni konut kampanyasında, TOKİ ve onunla beraber çalışan inşaat şirketleri tarafından üretilecek konutların da ilk üç sene ödemesiz, 30 yıl vadeli olarak yalnızca depremzedelere ve yapıları riskli olanlara satılmasının sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Öngören, bu aşamada Avrupa’da uygulanan ve ikincil kağıtların yatırımcılara satılabildiği yeni bir mortgage sistemine geçilmesinin de şart olduğuna dikkat çekti. 

Öngören, konu ile ilgili açıklamasında depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa ve acılı ailelerine sabır dileyerek, gelecek günlerde kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı kentler konusunda yeni bir yol haritası açıklayacaklarının altını çizdi. 

Prof. Dr. Gürsel Öngören, birlik ve beraberlikle deprem ülkesinde yaşamanın sıkıntılarının aşılacağına ve yardımsever halk sayesinde de depremzede vatandaşların yaralarının sarılacağına inandığına dikkat çekti. 

TOKİ, depremlerden etkilenen 10 ilde 1 yıl içinde yeni konut inşa edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu!

Az önce resmen peş peşe açıklandı! Her aileye tam 10 bin TL verilecek! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!


Geri Dön