01 / 05 / 2024

Güven Kuzu: KDV ve kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor!

Güven Kuzu: KDV ve kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor!

Kuzu Grup, dünyanın 3 kıtasında ve Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerine devam ediyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, "Sektörde talebi artırmak için KDV ve kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor. Yapılan bu çalışmalar sektöre olumlu bir şekilde yansıyacak" diyor.



Kuzu Grup Türkiye'nin en köklü inşaat şirketlerinden biri. 74 yıl önce Siirt'te kurulan grup, bugün dünyanın 3 kıtasında ve Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerine devam ediyor. Yıllar içinde birçok lokasyonda, farklı kitlelere, farklı projeler ürettiklerini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, "Şu anki projelerimizde, daha çok şehrin içinde konforu arayanlara lüks ve ihtişamlı yaşamı isteyenlere hitap ediyoruz" diyor.

 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Son dönemde Kuzu Grup'un gündemindeki en önemli proje ise İstanbul'da teslimlerine başladığı Sea Pearl Ataköy ile Ankara'da hayata geçirilen Kuzu Effect ve Kumru  Ankara  projeleri. Ankara'daki projelerin 2018 yılında hayata geçeceğini anlatan Kuzu, bu projeler dışında yeni fırsatlarla da ilgilendiklerini söylüyor. "Biz her projemize başlarken, daha da iyisi düşüncesiyle yola çıkıyoruz. Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. En uygun lokasyonu seçmek ve bu lokasyonda uygun koşulların sağlanması biraz zaman alıyor" diye konuşuyor.

 

Son yıllarda inşaat Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alıyor. Bu yılın ilk yarısında ülke ekonomisi yüzde 5 büyüme gösterirken inşaat sektörü yüzde 6,4'lük büyüme gösterdi. Güven Kuzu, kredi faizlerinin 2016 yılı son çeyreğinden itibaren düşürülmesi ve 150 metrekare üstü olan konutlarda KDV indirimi uygulamasının bu başarıya katkı sağladığını ifade ediyor. Sektörde büyümenin devam edeceğini düşünen Kuzu'nun bir önerisi de var. "Sektörde talebi artırmak için KDV ve kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor. Yapılan bu çalışmalar sektöre olumlu bir şekilde yansıyacak" diyor.

 

Kuzu Grup'un kendi projelerinde finansman konusuna nasıl yaklaştığına gelince...Müşterilerinin banka kredisini veya Kuzu Grup bünyesindeki çeşitli ödeme alternatiflerinden birisini seçebildiğini anlatan Kuzu, "Bu sayede kendilerine en uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma fırsatı yaratıyoruz" diye konuşuyor.

 

Büyüme yolculuğunda Kuzu Grup'un ana hedefi ise dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri arasında ilk 10'a girmek, Kuzu, "Ayrıca ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamayı kurulduğumuz günden bugüne hedef edindik. Orta Doğu bölgesinde ve yurt içinde var olan projelerimizin yanı sıra yeni proje fırsatlarını değerlendiriyoruz" diyor.

 

HER FIRSATTA YÜRÜYÜŞ YAPIYORUM

 

Güven Kuzu, Türkiye’de ve Orta Doğu’da bulunan şantiyeler arasında adeta mekik dokurken, iş ve özel yaşam dengesini kurmaya da dikkat ediyor. Bunu nasıl yaptığını da şöyle anlatıyor: "Günde kaç saat çalıştığımı söyleyemesem de başarının, verimli çalışmaktan ve disiplinden geldiğine inanıyorum ve o felsefe doğrultusunda yaşıyorum. Ancak aileme ve çocuklarıma zaman ayırıyorum. Sporu da ihmal etmiyor, her fırsatta yürüyüş yapıyorum."


Geri Dön