01 / 01 / 2025

GYODER 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi!

GYODER 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi!

Türkiye Gayrimenkul Sektörü’nün çatı kuruluşu ‘ Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ’ ( GYODER ), 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ nı gerçekleştirdi. Faaliyet konularına ‘Yeşil Binalar’ eklendi.



Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda tüzük değişikliği ile iki önemli karar alındı. Buna göre; derneğin Yönetim Kurulu sayısı 21’e yükseltilirken, ana faaliyet konularına ‘Yeşil Binalar’ eklendi. 


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER’in 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Mart 2014 Perşembe günü Hilton Bomonti Otel’inde gerçekleştirildi. GYODER üyelerinin katılımı ile gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı’nda tüzük değişikliği ile önemli kararlar alındı.


Genel Kurul Toplantısı’nda tüzük değişikliği ile alınan en önemli karar; derneğin Yönetim Kurulu üye sayısının 15’ten 21’e yükseltilmesi oldu. Derneğin yapısını ve temsiliyetini güçlendirmek adına Anadolu şehirlerinde gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri GYODER Yönetim Kurulu’na alındı. Böylece Aziz Torun’un başkanlığında GYODER yeni Yönetim Kurulu, Ahmet Akbalık, Musa Aykaç, Murat Aysan, Ersun Bayraktaroğlu, Dr. M. Emre Çamlıbel,  Salih Çeçen, Neşecan Çekici, Ömer Faruk Çelik, Uğur Dumankaya, Özlem Gökçe, Işık Gökkaya, Metehan Kavuk, Murat Kurum, Füsun Yılmaz Phillipson, Haluk Sur, Özcan Tahincioğlu, Turgay Tanes, Mesut Toprak, Mithat Yenigün ve Doç. Dr. Feyzullah Yetgin’den oluştu. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise Gökhan Çetinsaya, Cansel Turgut Yazıcı, Melda Bayraktaroğlu, Pınar Ersin Kollu ve Serkan Gül seçildi.  Genel Kurul sonrasında gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında derneğin başkan yardımcıları da Haluk Sur, Turgay Tanes, Füsun Yılmaz Phillipson, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ve Ersun Bayraktaroğlu olarak belirlendi.


En önemli Tüzük değişikliklerinden bir diğeri ise derneğin faaliyet alanında yaşandı. GYODER’in faaliyet alanına ‘Yeşil Binalar’ eklendi. Böylece dernek bundan sonra yapılacak yeşil binalar konusundaki çalışmalara ve sektörün en çok tartışılan konularından biri olan yeşil binalar ulusal sertifikasyon sistemine destek verecek.


15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan ve derneğin 2013 yılındaki faaliyetleri hakkında bilgi veren GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Son 10 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayan Türkiye Gayrimenkul Sektörü, bugün her zamankinden daha kilit bir rol üstlendi. Sektörün bu önemli gelecek projeksiyonunda sektörün çatı örgütü GYODER olarak bizlerin yükleneceği rol daha da önem kazandı. Yeni yönetim olarak biz de bu görev ve sorumluluk bilinciyle yepyeni ve güçlü bir vizyonla yola çıktık. 2013 yılındaki faaliyetlerimizi de bu doğrultuda planladık ve sektöre maksimum katma değer sağlayacak düzeyde hayata geçirmeye gayret ettik. Geçtiğimiz yıl içerisinde 13 yıldır başarıyla süregelen ve gelenekselleşerek sektörümüzün en önemli buluşma platformu olan ‘13. Gayrimenkul Zirvesi’ni alışılmışın dışında, çok daha geniş, farklı bir içerik ve konseptte, yetkin ve seçkin kişilerin de katılımlarıyla gerçekleştirdik. Ayrıca Anadolu’da her anlamda potansiyel barındıran şehirler olduğunu göstermek için hayata geçirdiğimiz Gelişen Kentler Zirvesi’nin 5’incisini de Samsun’da hayata geçirdik. Bunu yaparken de gerçekçi verilere dayanarak, o şehre gerçekten katma değer sağlayacak şekilde hareket ettik. Şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak ve katma değer sağlamak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi - Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle ‘Samsun Gayrimenkul Sektörü Değerlendirme ve Öngörüler Raporu’nu hazırladık ve sunduk” dedi.


 


"Türkiye’nin ilk ‘Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduk"


Sektörün öncelikli ve en önemli sorunları arasında yer alan bilgi ve veri eksikliğini gidermeye yönelik de faaliyetlerde bulunduklarını belirten Torun, “Sektörün veri anlamındaki açığını kapatmak üzere farklı işbirliklerine imza attık. Bu doğrultuda 2013 yılı içerisinde İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan araştırmaları tespit etmek, gerçekleştirmek, referans veriler üretmek ve sektöre vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk ‘Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hayata geçirdik. Ayrıca yine sektör için önemli referans kaynaklar, araştırmalar ve raporlar sunmak adına  Ankara  Üniversitesi ile de bir işbirliği protokolü imzaladık ve bu alandaki çalışmalarımıza hız verdik” dedi.


Merkezde sektörü ilgilendiren önemli konularda alanında uzman yerli ve yabancı birçok sektör profesyoneli ile eğitimler gerçekleştirdiklerini anlatan Torun, 10 farklı konu başlığında 370 kişiye eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.


Yeni yönetim olarak gayrimenkul sektörünü temsil etmenin yanı sıra gayrimenkul alıcılarının da menfaatlerini gözettiklerini belirten Aziz Torun, “Geçtiğimiz yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz en önemli faaliyetlerimiz arasında hiç şüphesiz yol gösterici, bilgilendirici yayınlarımız geliyor. Bu yayınlarımızın başında da yurtdışındaki bireysel yatırımcıları ilgilendiren ‘How to buy property in Turkey’ kitapçığımız yer alıyor. Devamında ise ülkemizdeki tüketicilere ve gayrimenkul yatırımcılarına yol gösterecek ‘50 Soruda Tüketicinin Konut Alım Rehberi’, ‘50 Soruda Yeni İmar Mevzuatı Rehberi’, ‘Temel Göstergeler Raporu’ ve MIPIM Fuarı’nda katılımcılara dağıtılmak üzere hazırladığımız ‘MIPIM Kitapçığı’ geliyor” dedi.


Torun, 13. Gayrimenkul Zirvesi için de, sektörün en önemli gündem maddelerinin konu edildiği ‘Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu’ hazırladıklarını belirtti.


Genel Kurul Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katılan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Alp ise, gayrimenkul sektörünün global açıdan görünümü ve iç dinamikleri, son gelişmeler ışığında ekonomik ve finansal açıdan sektörün durumu, konutta arz –talep ihtiyaç dengesizliği konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Geri Dön