05 / 05 / 2024

GYO'lar kazandırmaya devam ediyor!

 GYO'lar kazandırmaya devam ediyor!

4-21 Haziran arasında GYO endeksinde yükseliş borsa ortalamasının altında kaldı. Ancak analistler bunun olumsuz bir durum olmadığını aksine GYO hisselerindeki yükseliş potansiyelini yansıttığını düşünüyor





Galata Menkul Değerler Araştırma Müdürü Polat Yaman, borsanın yeniden yükseliş trendine geçmesini ve kritik 59 bin 500 seviyelerini aşmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde GYO'larda daha sert yükselişler bekliyor. Daha önceki beklentilerini koruyarak m GYO'ları beğenmeye devam ettiklerini belirten Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:


Ancak finansal verileri başarılı, karlı, aynı zamanda ucuz kalmış hisseler tercih edilmeli. Bu anlamda defter değerinin altında işlem görenler öncelikle mercek altına alınmalı. İlgili şirketin iyi bir hikayesi, gelecekle ilgili projeleri ve vizyonu olması da çok önemli. Çünkü bazen ucuz hisseler yatırımcıyı cezbedecek bir projesi olmadığından ucuz kalmaya devam edebiliyor. Bu durumda yatırımcı ya çok uzun süre hissede beklemek ya da sıkılıp satmak durumunda kalıyor. 


Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın da Haziran ayında yurtdışında yaşanan olumlu gelişmelerin İMKB’ye yansıdığını ve başta bankacılık hisseleri olmak üzere yükseliş potansiyelinin devreye girdiğini düşünüyor. GYO hisselerinin performansının bu dönemde IMKB-100 endeksin altında performans gösterdiğini hatırlatan Yalçın, “Ancak para girişinin devamıyla birlikte endeksin relatif olarak üzerinde değer kazanma ihtimalleri yüksek.


Derinliği olanları seçin


Endeks Türev Menkul Değerler Yurtiçi Sermaye Piyasaları Direktörü Bora Yılmaz, GYO hisselerindeki göreceli düşük performansı hem tüm dünyada yaşanan likidite problemleri hem de konutlarda KDV oranının semtlere göre artırılmasına yönelik düzenlemeye bağlıyor. Yılmaz, mütekabiliyet ve 2B yasalarının bilançolara yansımasını da çok kısa vadede mümkün görmüyor. Yine de bu olumlu gelişmelerin GYO hisselerine ilgiyi artıracağına dikkat çekiyor.


Bora Yılmaz, yatırımcılara yurtdışındaki çalkantılı ortamın İMKB’ye yansımalarını da göz önüne alarak, olası sert satış durumlarında pozisyonlarını nakde çevirebilecekleri derinlikteki hisse senetlerine yatırım yapmayı öneriyor.



Borsada yeni hedefler konuşuluyor


İMKB-100 endeksi 58 b,n 467 puandan başladığı haftayı 60 bin 451 puandan kapattı. Böylece endeks dahil hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 3.39 değer kaznamış oldu.


Bu hafta Türkiye’de kapasite kullanım oranları ile dış ticaret verileri; ABD’de konut verileri, siparişler ve tüketim harcamaları; Avrupa’da ise enflasyon verisi takip edilecek. Siyasi anlamda ise 28-29 Haziran’da yapılacak AB liderler zirvesinden çıkacak sonuçlar önem kazanacak.


Yükseliş trendindeki İMKB-100 endeksinin 60 bin direncini kırması yeni hedefleri gündeme getirdi. Aşağıda 59 bin 300 ve 60 bin destek olarak takip edilecek. İlk önemli dirençse 61 binde.


Gedik Yatırım Araştırma Departmanı, bu hafta hisse bazında Emlak Konut GYO’ya dikkat çekiyor. Kurum, Emlak GYO’nun  TOKİ  mülkiyetinde bulunan İstanbul Kartal'daki toplam 99 bin 581 mwtrekare yüzölçümlü 13 adet taşınmazı 207 milyon TL bedelle satın aldığını hatırlatıyor.


Emlak GYO'nun Halkalı'da Dumankaya İnşaat tarafından geliştirilen projesi de geçen hafta satışa çıkarılmıştı. Şirketin Eylül ayında Ayazağa, son çeyrekte ise Mecidiyeköy'deki likör fabrikası arazisinde gerçekleştirilecek projenin satışlarına başlaması bekleniyor. Bu gelişmelerin hisseyi olumlu etkileyeceğini düşünen Gedik Yatırım uzmanları, 2.14-2.15 destek aralığında gelecek tepki alımlarıyla 2.21 ve 2.24 dirençlerinin test edilebileceğini düşünüyor.


İş Yatırım Araştırma Departmanı ise Coca-Cola İçecek için 27.60 TL hedef fiyat doğrultusunda “tut” önerisinde bulunuyor. Turkcell hisseleri içinse 10.11 TL hedef fiyatla “alım” öneriyor.


Halka açılan Flap yeniden yapılanacak


Flap Kongre ve Toplantı Hizmetleri (FLAP] hisseleri 21-22 Haziran tarihlerinde halka arz edildi. Şirket sermayesinin yüzde 16’sına karşılık gelen 4 milyon TL nominal bedelli hissesinin 2 milyon adedi sermaye artırımı yoluyla, 2 milyon adedi ise ortak satışı yoluyla ihraç edildi. Flap, bu yolla sermayesini 23 milyon TL'den 25 milyon TL’ye çıkarmış oldu. Halka arz, Galata Yatırım tarafından İMKB Birincil Piyasa'da 4.90 TL fiyattan ve mevcut ortakların yeni pay alma haklarının kısıtlanması suretiyle gerçekleştirildi. Şirket hisselerinin 28 Haziran Perşembe günü İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmesi bekleniyor.


Flap Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ziya Tansu, halka arzdan elde edilecek 10 milyon TL’ye yakın nakit girişinin öncelikle mali yapının güçlendirilmesi ve yeniden yapılanma için kullanılacağını açıkladı. Tansu, orta vadede ise İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de 3 ve 4 yıldızlı şehir otelleri kurmayı planladıklarını söyledi. Flap, bu projeksiyona alternatif olarak turistik bölgelerdeki tematik parklarla ilgili stratejik ortaklıklar kurma konusunu da gündeminde tutuyor.



Para



Geri Dön