03 / 01 / 2025

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Tıp Fakültesi kuruluyor!

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Tıp Fakültesi kuruluyor!

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in “21. yüzyılın tıp fakültesi olacak” dediği Beytepe Tıp Fakültesi’nin kurulması hükümet ve Köşk’ten onay aldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanması ile resmiyet kazandı...




Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Beytepe Tıp Fakültesi kurulması, kararın Resmi Gazete’de yayımlanması ile resmiyet kazandı.


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in “21. yüzyılın tıp fakültesi olacak” dediği Beytepe Tıp Fakültesi’nin kurulması hükümet ve Köşk’ten onay aldı. Resmi Gazete’de yayımlanan onaylar Hacettepe’de sevinç ve heyecanla karşılandı. Prof. Dr. Tuncer, “Hacettepe Tıp Fakültesi bünyesinde yaklaşık 550 öğretim üyesi, 650 araştırma görevlisi doktor, 350 sağlık teknisyeni, 475 hemşire, 400 hastabakıcı, 900 idari personel çalışıyor. Yılda yaklaşık 1 milyon hasta ayakta, 40 bin hasta yatarak tedavi görüyor. Yılda 35 bin hasta ameliyat ediliyor, 90 bin hastaya acil servis hizmeti sunuluyor. 3 bin öğrenciye lisans ve yüksek lisans eğitimi veriliyor” dedi.


Prof. Dr. Tuncer şu bilgileri verdi:


“Yüzde yüz İngilizce ve uluslararası eğitim verebilecek Hacettepe Beytepe Tıp Fakültesi’nin Beytepe Yerleşkesi’nde kurulması sorunların çözümüne önemli katkı yapacak. 21. yüzyılın Tıp Fakültesi olarak planlanan Beytepe Tıp Fakültesi’nde son teknolojiyle tanı ve tedavi cihazları kullanımının yanı sıra güçlü ve deneyimli öğretim üyeleri sayesinde hastalara ileri düzeyde hizmet verilecek. Akademik kadrolarının üçte biri mevcut öğretim üyelerinden sağlanacak. Diğer öğretim üyelerinin temini zaman içerisinde gerçekleştirilecek.”


BEYTEPE TIP FAKÜLTESİ’NDE NELER VAR?


Yılda 500 bin hastaya radyolojik tetkik yapmak üzere radyografi cihazı, konvansiyonel tetkikler için kullanılan floroskopi tetkik odası, ultrasonografi cihazı, MRG cihazı, multidedektör BT cihazı, mamografi cihazı, kemik dansitometri cihazı, vasküler radyoloji biriminde ise anjiyografi cihazları bulunacak.


Türkiye genelinde 100 bin kanser hastası radyoterapi ile tedaviye ihtiyaç duyuyor. Gelişmiş teknolojiye sahip cihazlarla bu hastalara hizmet verilecek. Türkiye tarama programında yılda 1 milyon kişiye endoskopi yapılması planlanıyor. Tam otomatik sistemlerle çalışacak ve hastaların yaşam kalitesini artıracak bir kemoterapi ünitesi kurulacak. Modern endoskopik tetkiklerin uygulanacağı bir merkez olacak.


Elektron mikroskobi, flow-sitometri, immünhistokimyasal tetkiklerin uygulanabileceği ve yılda 50 bin patolojik tetkikin yapılabileceği bir merkez kurulacak. Beyin cerrahisi, kulak burun boğaz, göz hastalıkları ve doğum bölümlerinde modern cihazlarla dünya standartlarında operasyonlar gerçekleşecek. Şu anda altısı üniversite ve sağlık bakanlığı hastanelerinde, dokuzu da özel hastanelerde olmak üzere 15 robotik cerrahi ünitesi var. Beytepe Tıp 16’ncısına sahip olacak. Modern cihazlarla donatılmış yılda 4 milyon hastaya hizmet verecek laboratuvarlar kurulacak.


Polikliniklerde yılda 1 milyon hasta hizmet alacak. Dünyanın en önde gelen tıp fakültelerindeki eğitimlere eşdeğer düzeyde bilgi aktarımına zemin hazırlayacak anfiler, sınıflar, bilgisayar destekli eğitim laboratuvarları kurulacak. Aynı anda 300 kişinin okuma odalarıyla hizmet sunabilecek kütüphanesi olacak. 600 kişinin konaklayabileceği yurtlar, aynı anda 2 bin kişinin yemek yiyebileceği kafeterya ve restoranlardan oluşan sosyal alanlar bulunacak. Birbirinden geçişli 10 bloklu bir yapı 420 bin metrekarelik alana sahip olacak. Modern özelliklerle donatılmış yapı içindeki tesisler Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak. Maliyeti 1 milyar lira civarında öngörülüyor.




Milliyet


Geri Dön