29 / 04 / 2024

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.



ÖDEMELER 72 SAAT İÇİNDE YAPILACAK

Nebati, sigortalı vatandaşların, söz konusu uygulamayla e-devlet üzerinden kolayca alabilecekleri hasar belgelerini DASK'a web sitesi üzerinden iletmesi halinde hasar ödemelerinin 72 saat içinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Deprem sürecinde iş kaybına uğrayan vatandaşların haklarını da gözettiklerini belirten Nebati, sigortalı vatandaşların çalışma hayatından uzak kalabileceği bu geçici dönemde, bölgesel kriz sebepli Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının kabulüne başladıklarını ve iş akdi feshini yasakladıklarını hatırlattı. Olağanüstü hal ilan edilen illerde Kısa Çalışma Ödeneği şartlarını sağlayamayan kişilere ise nakdi ücret desteği verileceğini bildiren Nebati, esnaf ve kadın kooperatiflerine önemli destekler sağladıklarını, prefabrik yapı ve konteynerlerdeki KDV'yi ise yüzde 1'e indirdiklerini anımsattı.

Nebati, düne kadar kentsel dönüşüme engel olmaya çalışan birilerinin bugün de yine milletin menfaatlerini hiç düşünmeden, enerjisini masaların etrafında siyasi ikbal hesapları ve hırsları için harcayarak, türlü çarpıtmalardan medet ummakta hala ısrar ettiklerini söyledi.

Yakında muhalefetten emekliye ayrılacak olanların, neler yapıldığını takip bile etmeden, sanki hiçbir adım atılmamış gibi 'vergisel kolaylıklar sağlayın' diye demeçler verdiğini savunan Nebati, “Her kamera her gördüklerinde doğruyu eğri, eğriyi de doğruymuş gibi göstermek için adeta yarış içindeler. Fakat boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz kimin neyin peşinde olduğunu, nerede durduğunu, çok iyi biliyor. Bizim her koşulda önceliğimiz milletimizin çıkarları ve ihtiyaçlarıdır” diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan o bölgeyi uyardı: 6.2 ile 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Son dakika!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

İstanbul'da 30 sene içinde deprem olacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! İstanbul depremi 7.3 şiddetinde...


Geri Dön