06 / 05 / 2024

Hakan Erilkun: En çok talep edilen bölge Kartal, Maltepe, Pendik!

Hakan Erilkun: En çok talep edilen bölge Kartal, Maltepe, Pendik!

Son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü ev sahibi olmak isteyenleri İstanbul'da özellikle birkaç bölgenin etrafında topladı. İşte son yıllarda fiyatlarını neredeyse ikiye katlayarak yatırımcıların yüzünü güldüren altı bölge...





Son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü ev sahibi  olmak isteyenleri İstanbul'da özellikle birkaç bölgenin etrafında topladı. İşte son yıllarda fiyatlarını neredeyse ikiye katlayarak yatırımcıların yüzünü güldüren altı bölge.


İstanbul, gelişen yeni konut bölgeleriyle genişlemeye devam ediyor. Kentsel dönüşüm, yeni imar planları, Kanal İstanbul gibi projelerle her noktası değerlenen İstanbul'da bazı bölgeler geleceğin yıldızı olarak şekilleniyor. Bu bölgeler Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Halkalı, Bahçeşehir; Anadolu Yakası'nda ise Maltepe - Kartal - Pendik hattı öne çıkıyor. 3'üncü köprünün geçeceği ana güzergahta bulunması, Kanal İstanbul projesinin en önemli ayaklarından birinde bulunması, bakir alanların genişliği ve her şeyden önemlisi de 3'üncü havaalanının bu bölgede inşa edilecek olmasından ötürü başı Arnavutköy çekiyor. 


AYNI GÜN SATILIYOR 


Bölgedeki arsa metrekare fiyatlarının Tayakadm ve Haraççı bölgelerinde 700 TL'ye kadar çıkabildiğinin altını çizen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun arsaların neredeyse satışa çıktığı gün alıcı bulmasına da dikkat çekiyor. Erilkun, "Pek çok kurumun önemli lojistik merkezlerinin bu bölgeye taşınacağı kesinleşti. Bölgede birbiri ardında yükselecek olan projelerin start alması için sadece yol güzergahlarının netleşmesi bekleniyor. Yola terk alanlarının netleşmesi ve bölgedeki ana siluetin belirlenmesiyle beraber çok hızlı bir yükselişle Arnavutköy, yeni modern İstanbul'un kalbi olacak" diye konuştu. 


1+1 DAİRELER AVANTAJLI 

Avrupa Yakası'nın hem yatırım hem de ikamet amaçlı tercih edilen en nitelikli iki bölgesinin Bahçeşehir ve Halkalı olduğuna dikkat çeken Erilkun, "Yatırım amacıyla alındığında bin 500 ila bin 750 TL aralığında kira getirişi sağlayan Halkalı - Bahçeşehir bölgelerinde özellikle 1+1 daireler büyük bir avantaja sahip" dedi. 


Metroya yakınlık önemli HAKAN Erilkun, Anadolu Yakası'nda ise en çok talep gören bölgelerin merkeze yakınlıkları nedeniyle Kartal, Maltepe ve Pendik olduğunun altını çiziyor. Bu bölgelerde hızla yükselen yeni projelerin lansmandan itibaren hızla satıldığına dikkat çeken Erilkun, "E-5 ve üst kesimlerde proje üretmeye uygun arazilerin bulunması nedeniyle talep bu bölgelere kayıyor. Kartal'da 300 bin TL'yi gören bir 100 metrekare dairenin fiyatı Pendik bölgesindeki yeni projelerde 500 bin TL'ye kadar çıkabiliyor" dedi. Buradaki projeleri birbirinden ayıran en önemli unsurun metroya bağlantısı olduğunu belirten Erilkun, bazı projelerde ücretsiz shuttle olanağının da bulunduğunu söyledi. 


Seda Tabak/Sabah Gazetesi


Geri Dön