30 / 04 / 2024

Hakan Kocabaş: Silivri'ye bir an önce OSB kurulsun!

Hakan Kocabaş: Silivri'ye bir an önce OSB kurulsun!

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, bölge iş dünyasının bir an önce Silivri’ye OSB kurulmasını istediğini belirtti.



Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, bölge iş dünyasının bir an önce Silivri’ye OSB kurulmasını istediğini belirterek, “4 Ağustos 2011 yılında çıkan Islah OSB yönetmeliğinde, Silivri Islah OSB Projesi de gündeme geldi. SİAD olarak biz o tarihte hemen çalışmaları başlattık”dedi.


Islah OSB hedeflerinin bir sorun haline gelmeden çözüleceğine inandıklarını belirten Hakan Kocabaş, “Önce organize sanayi sitesi kurma fikriyle yola çıktık. Bundan altı yıl önce de bu amaçlanıyordu. Islah OSB konusunda bölge iş dünyası hemfikir ve bu yolda emin adımlarla yol aldık. Organize sanayi veya Islah OSB projelerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Benim kişisel temennim; Islah OSB konusu kangren gibi tıkanan bir konu olmadan çözülebilirse, Silivri ileride bölgesel olarak bir sanayi merkezi olacaktır” diye konuştu.


Son dönemde çok önem verdikleri bir başka projenin de mesleki eğilim testleri olduğunu aktaran Kocabaş, “Bu testler ile gençlerin yeteneği olan alanları belirlemek için çalıştık. Proje için belediye ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptık. Üyelerimizin üretim sürecinde karşılaştığı sorunlarla da ilgileniyoruz. En son üye olan firmalarımızın dediği toplam 2 milyon dolar civarındaki elektrik faturası tutarıyla ilgili Bedaş ile görüştük ve belli bir indirim konusunda anlaştık. Sanayi yönetimleri bulunmayan Ortaköy ve De-ğirmenköy sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren şirketlere de yardımcı olduk” dedi.


İlçe nüfusunun yüzde 25'i sanayiden geçiniyor


Dernek olarak sosyal projelerde de mümkün olduğunca yer

almaya çalıştıklarını belirten Kocabaş, özetle şu ifadeleri kullandı;


“Silivri nüfusunun yüzde 25’lik kısmı sanayiden geçiniyor. Gelişen sanayi ile paralel şekilde nüfus artışı da yaşanıyor. İstanbul’un merkezinde yoğunlaşan sanayi sitelerini Silivri ve Tekirdağ arasındaki bir bölgede konumlandırmak daha doğru bir karar olacak. Böylece İstanbul trafiği de nefes alır. Silivri’de tarım da çok önemli bir alan. Silivri’yi hem sanayi bölgesi hem tarıma önem veren bir yerleşim olarak iyi günlere taşıyacağız. Koyduğumuz hedeflere ulaşabilmemiz için ihracat yapan firmalara kolaylık getirilmesi gerekiyor. Hammadde alımm-da ihracatçı firmalara zorluk çıkaran uygulamalar değiştirilmeli” şeklinde konuştu.


Silivri’nin bir başka sorunun ise bölge kaynaklarını kullanıp, vergi ödemelerini başka kentlerde yapan firmalar olduğunu belirten Kocabaş, “Bu sorun Trakya genelinde var. Firmaların, üretim merkezlerinin bulunduğu ve kaynaklarını kullandığı bölgelerin vergi dairelerine kayıtlı olmalarını istiyoruz” dedi.


Dünya


Geri Dön