21 / 05 / 2024

silivri osb kurulacak mı

silivri osb kurulacak mı

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, bölge iş dünyasının bir an önce Silivri’ye OSB kurulmasını istediğini belirtti.

Dünyada bir ilk! İzmir'de tıbbi ve aromatik OSB kuruluyor!

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas organize sanayi bölgesinde (OSB) yatırım hazırlıkları başladı. 1 milyon 250 bin metrekare alanda kurulacak OSB’de ilk aşamada ülkedeki bitkilerin yaklaşık 150 çeşidi yetiştirilmeye başlanacak.

OSB'lere yeşil bayrak hedefi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde, yeni kurulacak OSB'lerde yeşil bayrak hedefini kaleme aldı. 

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Midyat OSB için çalışmalar tamamlandı!

Midyat Organize Sanayi Bölgesini hayata geçirmek üzere çalışmalar tamamlandı. OSB, 2021 yılında Türkiye'de kurulacak ilk OSB olacak.

OSB'de TOKİ modeli sanayiye can suyu olur!

Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Olgunsoy, yeni kurulacak OSB'lerde tesis inşaatlarının TOKİ tarafından yapılmasının sanayi için can suyu olacağına dikkat çekti.

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

OSB’lerde yatırım atağı!

Yurt genelinde kurulacak tarıma dayalı OSB’ler ile sektörde ihtisaslaşmayı, işletmelerin katma değerli üretime yönelmesini ve tarıma dayalı sanayinin tüm bölgelerde gelişmesi amaçlanıyor.

Bitlis'te Tekstil Kent inşaatı devam ediyor!

Bitlis'te Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulacak Tekstil Kent inşaatı sürüyor. İnşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma sahibi Abdulbaki Menteş, projenin bölgeye değer katacağını açıkladı.

Kayseri'ye sağlık OSB kurulacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'ye bir Sağlık OSB kurulması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

Tukaş'tan Niğde'ye dev OSB yatırımı!

Tukaş, BORKOSB ile arsa tahsis sözleşmesine imza attı. OSB Yönetim Kurulu tarafından Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımla salça ve sebze konserve tesisi kurulacak.

Elmadağ'a mobilyacılar ihtisas OSB kuruluyor!

Ankara mobilya sektöründe merkez üssü olacak. Elmadağ'da kurulan mobilyacılar ihtisas OSB'de 100'den fazla fabrika kurulacak.

Sakarya Ferizli'de Otomotiv ve Metal İhtisas OSB kurulacak!

Sakarya'nın 30 bin nüfuslu Ferizli ilçesinde 530 hektarlık alana kurulacak ve 2022 yılında üretime başlaması hedeflenen Ferizli Metal ve Otomotiv İhtisas OSB, tamamı faaliyete geçtiğinde 20 bin kişiye istihdam sağlayacak...

silivri osb kurulacak mı Haberi

silivri osb kurulacak mı

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş, bölge iş dünyasının bir an önce Silivri’ye OSB kurulmasını istediğini belirterek, “4 Ağustos 2011 yılında çıkan Islah OSB yönetmeliğinde, Silivri Islah OSB Projesi de gündeme geldi. SİAD olarak biz o tarihte hemen çalışmaları başlattık”dedi.


Islah OSB hedeflerinin bir sorun haline gelmeden çözüleceğine inandıklarını belirten Hakan Kocabaş, “Önce organize sanayi sitesi kurma fikriyle yola çıktık. Bundan altı yıl önce de bu amaçlanıyordu. Islah OSB konusunda bölge iş dünyası hemfikir ve bu yolda emin adımlarla yol aldık. Organize sanayi veya Islah OSB projelerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Benim kişisel temennim; Islah OSB konusu kangren gibi tıkanan bir konu olmadan çözülebilirse, Silivri ileride bölgesel olarak bir sanayi merkezi olacaktır” diye konuştu.


Son dönemde çok önem...