15 / 05 / 2024

Hakan Tütüncü: Antalya'da 200 dönümlük alana Kent Parkı yapılacak!

Hakan Tütüncü: Antalya'da 200 dönümlük alana Kent Parkı yapılacak!

Antalya kent merkezinin panoramik izlenebildiği Masa Dağı'nda Çankaya Mahallesi'ne, 200 dönümden oluşan kent parkı ve içerisine ise dört bir yandan görülebilecek büyüklükte simge proje inşa ediliyor.



Kepez Belediyesi'nin, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde olduğu gibi simge eser için de ilgili mimar ve mühendis odalarıyla proje yarışması düzenleyeceği belirtildi.İlgili mimar ve mühendis odalarıyla yarışma projesi düzenlenmesi ve protokol imzalanması talebi, Kepez Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşüldü. 



Başkan Hakan Tütüncü simge eseri Masa Dağı'nda Antalya'nın her tarafından görülebilecek 200 dönümden oluşan bir araziye yapacaklarını, Hazine'ye ait olan arazinin belediyeye tahsis işleminin başlatıldığını belirtti. 200 dönümlük alanı Kent Parkı olarak düzenleyeceklerinin altını çizen Başkan Tütüncü şöyle devam etti: " Kent Parkı'nın içerisine kentin sembolü olacak simge proje de inşa edeceğiz. Simge proje, Antalya kent merkezinin dört bir yanından görülebilecek büyüklükte olacak. Aynı zamanda 200 dönümlük alanda Antalya'ya yeni bir şehir parkı olarak kazandıracağız. Kent merkezi, Bey Dağları ve deniz manzarasının olduğu bir alan, Antalya'nın yeni sosyal yaşam merkezi haline gelecek." Simge projeyi, ilgili mimar ve mühendis odalarıyla düzenleyecekleri proje yarışmasıyla inşa edeceklerini kaydeden Tütüncü, "Böylece 200 dönümlük dev bir rekreasyon alanı içerisinde Antalya, güzel bir simge esere kavuşacak. Simge eser, Antalya'nın dört bir yanından görülmesiyle de dikkat çekecek. Aldığımız meclis kararıyla simge proje çalışmasını resmi olarak başlattık" diye konuştu. 


Tütüncü'nün konuşmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ilgili mimar ve mühendis odalarıyla yarışma projesi düzenlenmesi ve protokol imzalanması talebi oy birliği ile meclisten geçti.


Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön