30 / 04 / 2024

Haliç'teki Edirnekapı-Okmeydanı bakım çalışması çileye döndü!

 Haliç'teki Edirnekapı-Okmeydanı bakım çalışması çileye döndü!

Haliç Köprüsü'nde Edirnekapı-Okmeydanı istikametinde başlatılan bakım çalışmaları nedeniyle trafik adeta çileye döndü. E-5 karayolu üzerinde Şirinevler'den Haliç Köprüsü'ne kadar uzun kuyruklar oluştu



Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nde eş zamanlı olarak başlatılan yol bakım onarım çalışmaları nedeniyle tıkanıklık yaşanan İstanbul trafiği yine krizde. Haliç Köprüsü'nün Okmeydanı-Edirnekapı istikametinde bakım çalışmaları tamamlanan orta yol, dün saat 07.00'den itibaren trafiğe açıldı, ancak aynı çalışmanın 3. etabı olan Edirnekapı-Okmaydanı istikametinde köprünün orta şeridi gece 02.30 itibariyle trafiğe kapatıldı. Trafiğin Edirnekapı-Okmeydanı yönünde güneydeki ek köprüden sadece 2 şeritte sağlanmasıyla, trafik durma noktasına geldi. Bu çalışma sebebiyle E-5 karayolu üzerinde Şirinevler ile Haliç Köprüsü arasında trafik yoğunluğu arttı.


ALTERNATİF GALATA KÖPRÜSÜ


Araç kuyruğunun Ayvansaray'dan Zeytinburnu metrobüs durağına, E-5 üzerinde ise Şirinevler'e kadar uzadığı görüldü. İşlerine yetişmek için yola çıkan vatandaşlar uzun süre trafikte beklemek zorunda kaldı. Akşam üzeri ise iftar saatinde evlerinde olmak üzere yola çıkan vatandaşlar yine yoğun ve ilerlemeyen bir trafikte kendisini buldu. Haliç'teki trafik sıkışıklığını hafifletmek için Eyüp, Fatih ve Edirnekapı'dan köprüye çıkan tüm kavşaklarda kapatmaya gidildi. Fakat bu önlem çözüm getirmedi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nün aynı anda bakıma alınmasını eleştiren sürücüler, 'Sıcakta ve Ramazan'da bu çile katlanılmaz hale geldi' diyerek tepkilerini dile getirdiler. Saatlerce trafikte olan sürücüler, 'İstanbul'da defalarca çalışma yapıldı ve ilk kez böyle kilit olmuş trafikle karşı karşıyayız' dediler. Yetkililer sürücülerin Haliç'e alternatif olarak Eski Galata Köprüsü'nü kullanmalarını istedi. Çalışmaların etkilemediği metrobüs seferleri ise normal olarak devam etti.

Yeni Şafak


Geri Dön