28 / 04 / 2024

Halil Demir: Ödemiş'e il olmak yakışır!

Halil Demir: Ödemiş'e il olmak yakışır!

İlçenin turizm, tarihi ve doğal güzellikleriyle il olmayı çoktan hak ettiğini belirten Demir, "Ödemiş'e il olmak yakışır. Zaten bu yönde çok büyük bir talep var. Ödemiş il olması için tüm özellikleri taşıyor" dedi




Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in gündeme getirdiği Ödemiş'in il olması önerisine AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir de destek verdi. İlçenin turizm, tarihi ve doğal güzellikleriyle il olmayı çoktan hak ettiğini belirten Demir, "Ödemiş'e il olmak yakışır. Zaten bu yönde çok büyük bir talep var. Ödemiş il olması için tüm özellikleri taşıyor. Turizm üçgeni dediğimiz kayak merkezinin bulunduğu Bozdağ, tarihi güzelliklerin bulunduğu Birgi ve doğal güzelliklerin en üst düzeyde olduğu Gölcük, ilçede yer alıyor. Ödemiş, çok eski yerleşim yerlerine sahip olmasının yanında gerek tarımsal anlamda, gerekse Türkiye'de süt üretiminin merkezi olması nedeniyle çok şanslı bir yere sahip. Ayrıca süs bitkilerinin yüzde 90'ını üreterek temin eden bir ilçe. Biz tüm bu avantajların farkındayız ve ilçemizin bu potansiyelini daha da gelişmesi için il olmasını istiyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet açısından Ödemiş'e ayrımcılık yaptığını söyleyen Demir, "Köylere giden yollar malesef çok bozuk ve acilen yapılması gerekiyor. Büyükşehir her konuda Ödemiş'e çok mesafeli davranıyor. Hiç destek alamıyoruz. Ödemiş tarihi, doğal ve turizm potansili yönünden güçlü bir ilçe. Biz bu potansiyeli harekete geçiriyoruz. Tek isteğimiz Büyükşehir Belediyesi'nin de ilçeye siyasi ayrımcılık yapmadan hizmet etmesidir" diye konuştu. 


Hizmetler sürecek

2015 yılının ilçe için birçok projenin hayata geçirileceği bir yıl olacağını söyleyen Demir, Ödemiş'te AK Parti hükümeti ve belediyenin yaptığı hizmetlere devam edildiğini belirtti. Demir, "250 yataklı devlet hastanesinin yüzde 75'i tamamlandı. İnşallah seçimlerden önce bitirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Birinci etap olan Torbalı-Bayındır duble yolu ile ikinci etap olan Bayındır-Kiraz duble yol çalışmalarını 2015'te bitirmek için çalışıyoruz. Beydağ Barajı'nın sulama kanalları ise büyük oranda tamamlandı. Ödemiş'e kadar olan tren yolunun Kiraz'a kadar devam etmesi o hat üzerindeki organize sanayi bölgemizin büyük oranda daha rantabl olmasını sağlayacak. Bu konuyla ilgili de kamulaştırma işlemleri sürüyor. Yine devam eden büyük bir cezaevi inşaatımız var. Doğalgazın ilçeye getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki yıl Açık Öğretim Sınavları'nın da ilçede yapılmasını sağlıyoruz. Biz kesinlikle siyasi ayrımcılık yapmadan herkese hizmet sunuyoruz. Amacımız sadece hizmet etmek hizmetkar olmak. Tek amacımız vizyonumuz bu" dedi. 

TOLGA TEKİN


2015 sanayide atılım yılı olacak

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasıyla ilgili alanın parsel işlemlerinin tamamlandığını ve bu konuda Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş Ticaret Odası'nın çok büyük desteği olduğunu söyleyen Demir, şöyle konuştu: "Sanayi bölgesinin yapılmasına ilk defa bu kadar yakınız. Yeni çalışma grupları oluşturduğumuz iki konu var. Bu bölge tarımsal ürünler ihraç edebilen bir bölge. Ülke ekonomisine büyük katkısı var. Bunun için Ödemiş'te olmadığı için İzmir'de yapılmak zorunda olan iki işlem var. Birisi zirai karantina bitki sertifikası, yani ihraç edeceğiniz bitkinin -ki Ödemiş bu konuda bir numara- sertifikasını İzmir'den almanız gerekiyor. Bununla ilgili Ödemiş'te bir birim açılması için çalışıyoruz. İkincisi gümrükleme. Gümrükleme bu bölgede yapılırsa prosedür azalacak ve ihracatın daha kolay olması sağlanacak. Böylece bölgeye gelen yatırımcı sayısı artacak. Bitki Sertifikası ve Gümrükleme Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde veriliyor. Ama yatırımcı buradan oraya hergün 110 kilometre gidip gelmek zorunda kalmayacak. İnsanlara kolay ihracat yapma imkanı sağlayacağız. Bunun müjdesini şimdiden veriyoruz."




Yeni Asır


Geri Dön