Sektörel

Halis Toprak'ın TMSF aleyhine suç duyuruları incelenecek

Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bağlı müfettişler TMSF aleyhine Halis Toprak'ın suç duyurularını araştırmak üzere rapor düzenleyecer

Başbakanlık Teftiş Kurulu ' na bağlı müfettişlerin TMSF aleyhine Halis Toprak ' ın suç duyurularını araştırmak ve Başbakanlıkla sunulmak üzere rapor düzenleyeceği belirtildi . Toprak ' ın avukatları ise bakanlığın talimatı ile Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı . Her fırsatta borcunu ödediği halde kendisine yeniden borç çıkarıldığını ve mallarının TMSF tarafından danışıklı olarak ucuza satıldığını iddia eden Halis Toprak , kısa bir süre önce bakanlara kendi durumunu içeren mektup yollamıştı . Toprak , bakanlara yolladığı mektupta istanbul 8 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından atanan bilirkişinin belirlediği 40 milyon 608 bin liralık krediyi , 52 milyon 800 bin lira olarak geri ödediğini anlatmıştı . Toprak tüm borcunu ödemesine rağmen TMSF tarafından 133 milyon dolar borçlu olduğunun iddia edildiğini , evinin polis ile basıldığını çatal bıçağına kadar her şeyinin haczedildiğini belirterek 3 milyar dolarlık mallarının 480 milyon dolara alındığını kaydetmişti . Mektubunda merhum Cumhurbaşkanı Turgut özal ' ın ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ' ün Malatyalı olduğunu belirten Toprak , " Su Allah ' ın kudretine bakın ki özal ' ın yapılmasına yardımcı olduğunu diğeri tahrip ediyor " demişti .

' BİN DOLARLIK BİLE KREDİ ALAMIYORUM ' DEMİŞTİ

Bankasına el konulmadan önce 1 milyar dolar kredi alabilirken bugün bin dolarlık kredi bile alamadığını belirten Toprak , mektubunda " 40 . 6 milyon lira kredi kullandık , mallarımız beleş fiyata satılarak 480 milyon dolar tahsil edildi . Devletimden şunu rica L ediyorum , iki tane müfettiş O gönderin , tüm olan biten incelensin . Sayın Ertürk , devletin ona verdiği yetkiye dayanarak devletin ve bizim malımızı ziyan etmiştir . Ertürk ' ün yargılanmasını istiyorum " demişti . 
Canan İspir/Gazete Habertürk