09 / 05 / 2024

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin, Asya ile Avrupa demir yolu koridorunun ilk parçasını meydana getirdiğini söyledi ve Halkalı-Kapıkule hattının "153 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy", "67 kilometrelik Çerkezköy-Ispartakule" ve "8 bin 420 metrelik Ispartakule-Halkalı" arası olacak şekilde 3 fazdan oluştuğunu duyurdu. 

Bakan Uraloğlu, söz konusu açıklamasında ""Bu 3 kısmın birleşmesiyle toplamda 229 kilometreli güzergahta saatte 200 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılabilecek yeni yüksek standartlı tren hattı inşa ediyoruz. Tüm hatların tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2,5 saate düşecektir. Mevcut hat kapasitesinin de 4 katına çıkması hedeflenmektedir" ifadelerine yer verdi ve Halkalı-Ispartakule kısmındaki tünel açma çalışmalarını başlatarak projenin tamamında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Bakan Uraloğlu, projeyle üçüncü faz kapsamında 6 bin 180 metre TBM tünel, 860 metre aç-kapa tünel ve 1.380 metre açık hat olacak şekilde  zemin iyileştirmeleri dahil 8 bin 420 metre uzunluklu yeni demir yolu hattının tamamının altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon imalatlarının gerçekleştirileceğini dile getirdi. 

"Şu anda sizlerle birlikte bulunduğumuz TBM giriş noktası olan Halkalı kesiminde TBM portal imalatları tamamlanmıştır. Segment fabrikası kurulumu tamamlanmış ve segment üretimi başlamıştır" açıklamasını yapan Uraloğlu, 1 numaralı TBM'nin kesici kafa montajının tamamlandığını, artık tünel delme çalışmalarına başlayacağını aktardı. 

Söz konusu hattın sunacağı katkıler ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Uraloğlu, "Hattın hizmete alınmasıyla birlikte gelişmeye başlayacak ticari hareketlilik bölge insanımızın ve ülkemizin ekonomik süreçlerine, kalkınmasına ve gelişmesine çok büyük faydalar getirecektir. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi, AB ile iş birliği içerisinde uzun zamandır hayata geçmesi için çaba sarf ettiğimiz önemli bir projedir" şeklinde konuştu. 

Konuşmasının ardından Bakan Uraloğlu ve beraberindekiler, butonlara basarak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Halkalı-Ispartakule bölümünde TBM çalışmalarını başlattı.

Uraloğlu, çalışmaların başlamasının ardından alanda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Şimşek: TCMB rezervleri 108,6 milyar dolara ulaştı!

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Bayiler stokladıkları araçları satmaya başladı, ikinci el araçlarda satışlar gevşedi!


Geri Dön