29 / 04 / 2024

Haluk Sur: Yabancıların Türkiye'de daha fazla yatırım yapacağına inanıyorum!

Haluk Sur: Yabancıların Türkiye'de daha fazla yatırım yapacağına inanıyorum!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur Türkiye'yi güvenli bir liman haline getirmenin, kentleri marka kentler haline çevirmenin ve yabancı yatırımcının ne beklediğini ne görmek istediğini bilip ona göre adım atmanın önemini vurguladı




Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), MIPIM 2014 Gayrimenkul Fuarı'nda düzenlediği özel oturumda yabancı yatırımcılarla Türkiye'deki iş ve yatırım fırsatlarını paylaştı. 

Potansiyel yüksek GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur'un moderatörlüğünü yaptığı "Türkiye Gayrimenkul Piyasası Dinamikleri: Gelişmekte olan piyasalar içinde Türkiye'nin yeri" konulu panele Tishman Speyer Genel Müdürü Nate Shanok ve AECOM Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Giles Scott panelist olarak katıldı. 

Tishman Speyer Genel Müdürü Nate Shanok, yabancı gözü ile Türkiye'nin cazip bir piyasa olduğunu ifade ederek, Türkiye demografik temelleri, dinamik yapısı ve büyüme potansiyeli ile gayrimenkulün farklı segmentlerinde yatırım fırsatları sunan bir ülke olduğunu kaydetti. 


Yatırımlar artacak 

Haluk Sur da Türkiye'yi güvenli bir liman haline getirmenin, kentleri marka kentler haline çevirmenin ve yabancı yatırımcının ne beklediğini ne görmek istediğini bilip ona göre adım atmanın önemini vurguladı. Sur, "Bölgede ekonomik ve politik stabilite sağlandığı sürece, yabancının Türkiye'de daha fazla yatırım yapacağına inanıyorum" dedi.  Giles Scott ise İstanbul'un global şehirler içinde önemli bir konumda bulunduğunu belirtti. 



Sözcü




Geri Dön