29 / 04 / 2024

Hamdi Sedefçi: Edirne'deki Romanlar'a ücretsiz konut yapılacak!

Hamdi Sedefçi: Edirne'deki Romanlar'a ücretsiz konut yapılacak!

Edime Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne'de Romanlara yönelik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Menzilahir Mahallesi'ne iki katlı modern konutlar yapılacağını söyledi. Projenin değeri ise 50-60 milyon civarında...




Sedefçi, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Romanlara yönelik olarak yerinde yapılacağını belirterek, kimse mağdur olmadan ücretsiz olarak yapılacağını söyledi. Proje inşaatının 2014 yılının ilk yarısında başlayacağını, toplamda bin 100 konutu kapsayan 110 dönüm alana yerinde dönüşüm yapılacağını ifade eden Sedefçi, "Türkiye'de ilk defa yerinde dönüşüm yapma şansımız olan bir belediyeyiz. 


TOKİ desteğini yanımıza almış durumdayız. Bu projenin değeri 50-60 milyon civarında. Şu anda iş kesinleşmiş olmamasına rağmen benim koşullarım şunlar; herkesin kendi evinin olduğu yerde yeni ev yapılarak kendilerine verilecek. Gecekondunun sahiplerine pay verilecek. Tapulu mal sahiplerine daha fazla pay verilecek. Etap halinde inşaat yapılacak. Belki 3-4 etapta yapacağız, bin kişiyi evlerinden kiraya çıkartmak yerine 100 kişilik bir bölümünü alıp kiraya çıkartıp kiranın ödenerek devletten bu katkıyı sağlayarak konutları yapmayı planlıyoruz. Baştan 200 tanesini yapacağız, onlar kiradan çıkarak kendi evlerine yerleşecekler." dedi. 



Günboyu


Geri Dön