17 / 05 / 2024

edirne belediyesi kentsel dönüşüm

edirne belediyesi kentsel dönüşüm

Edime Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne'de Romanlara yönelik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Menzilahir Mahallesi'ne iki katlı modern konutlar yapılacağını söyledi. Projenin değeri ise 50-60 milyon civarında...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Edirne Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi kiracılarından kira veya ecrimisil bedellerinin alınmamasına karar verdi.

Edirne Belediyesi, kiracılarından kira almayacak!

Edirne Belediyesi, faaliyetlerini durdurduğunu açıklayan kiracılarından kira almayacağını duyurdu.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Edirne Belediyesi'nden 13.6 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Edirne Belediyesi, Merkez İlçesi'nde bağlı Fırınlarsırtı ve Kimyalar Mahallelerindeki 3 arsayı ihale ile satıyor. İhale 11 Aralık'ta yapılacak...

Kocasinan Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde, 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Edirne Belediyesi'nden 33 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Edirne Belediyesi, Merkez İlçesi'ne bağlı Fırınlarsırtı, Kimyalar ve Kavgaz Mahallesi'ndeki 5 arsayı ihale ile satıyor. İhale 31 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Şahinbey Belediyesi'nde kentsel dönüşüm rekoru!

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 7 bin 594 yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi ve kentsel dönüşüm rekoru kırdı. 

edirne belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

edirne belediyesi kentsel dönüşüm


Sedefçi, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Romanlara yönelik olarak yerinde yapılacağını belirterek, kimse mağdur olmadan ücretsiz olarak yapılacağını söyledi. Proje inşaatının 2014 yılının ilk yarısında başlayacağını, toplamda bin 100 konutu kapsayan 110 dönüm alana yerinde dönüşüm yapılacağını ifade eden Sedefçi, "Türkiye'de ilk defa yerinde dönüşüm yapma şansımız olan bir belediyeyiz. 


TOKİ desteğini yanımıza almış durumdayız. Bu projenin değeri 50-60 milyon civarında. Şu anda iş kesinleşmiş olmamasına rağmen benim koşullarım şunlar; herkesin kendi evinin olduğu yerde yeni ev yapılarak kendilerine verilecek. Gecekondunun sahiplerine pay verilecek. Tapulu mal sahiplerine daha fazla pay verilecek. Etap halinde inşaat yapılacak. Belki 3-4 etapta yapacağız, bin kişiyi evlerinden kiraya çıkartmak yerine 100 kişilik bir bölümünü alıp kiraya çıkartıp kiranın ödenerek devletten bu katkıyı sağlayarak konutları yapmayı planlıyoruz. Baştan...