29 / 04 / 2024

Hamidiye Tabyaları'nın 18 Mart'ta tamamlanması planlanıyor!

Hamidiye Tabyaları'nın 18 Mart'ta tamamlanması planlanıyor!

Çanakkale'de 1915'te Deniz Savaşları'nın yaşandığı tarihi Hamidiye Tabyalarının 100. yıl kapsamında gerçekleştirilen projeler arasında 18 Mart 2015'e yetiştirileceği belirtildi. Tabyalar tamamlanınca turizme de katkı sağlanacak.



Çanakkale'de 1915'te Deniz Savaşları'nın yaşandığı tarihi Hamidiye Tabyalarının 100. yıl kapsamında gerçekleştirilen projeler arasında 18 Mart 2015'e yetiştirileceğini belirten AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir "Hamidiye Tabyaları 18 Mart 2015 tarihine yetişecek" dedi. 


Dinlenme tesisleri Çanakkale'ye verdikleri destekten ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür eden AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, "Hamidiye Tabyaları Çanakkale ve Ankara'nın birlikte ne kadar güçlü projeler ortaya çıkardığının bir göstergesidir. 25 milyonluk devasa bütçesi ile bu kale turizmine büyük katkı sağlayacaktır" dedi. 


Çanakkale Barbaros Mahallesi sahil kesiminde 105 dönümlük arazi üzerinde bulunan tarihi Hamidiye Tabyaları tamamlanınca içinde Çanakkale Savaşları ve Çanakkale'yi anlatan farklı temaların yer alacağı alanlar dışında, spor ve sosyal aktivitelerin bulunduğu alanlar ile kültür alanları ve dinlenme tesisleri bulunacak. 

Milliyet Ek


Geri Dön