28 / 04 / 2024

Hamit Demir: Araplar ağırlıklı olarak villa tipindeki konutları tercih ediyor!

Hamit Demir: Araplar ağırlıklı olarak villa tipindeki konutları tercih ediyor!

Türkler'den daha çok yabancılara konut sattıklarını ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yabancıların dövizin artışını fırsata çevirdiğini söyledi. Araplar ağırlıklı olarak villa tipindeki konutları tercih ediyor...



Dövizdeki artış yerli yatırımcıya gayrimenkul satışlarını düşürürken, yabancıların ise iştahını kabarttı. Türkler'den daha çok yabancılara konut sattıklarını ifade eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yabancıların dövizin artışını fırsata çevirdiğini söyledi. Demir "2013 yılında Demir Romance'ın yaklaşık yüzde 15'lik dilimini yabancılara sattık. Bu yılda yabancı yatırımcılara konut satışına tam gaz devam ediyoruz. Ocakta 28 konutun 18'ini yabancı yatırımcılara sattık" dedi. Yerli yatırımcının konut alımında frene bastığını belirten Demir, halen iç pazarda bir durgunluk yaşandığını söyledi. 


ARAPLAR GENİŞ EV SEVİYOR


5 ay sonra iç pazarın hareketleneceğini öne süren Demir "Ancak bu sefer de yerli yatırımcılar diledikleri lokasyon ve projede konut bulmakta zorluk çekecekler. Geç kalmamaları adına konut almak isteyenlerin elini çabuk tutmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde kurduğu uluslararası satış ekibiyle, yabancı yatırımcılara daha kaliteli hizmet verdiklerinin altını çizen Demir, "Bu ekiple birlikte yabancı satışında yüzde 20'lik bir artış olduğunu gözlemledik. Demir Romance'ta Arap yatırımcılar ağırlıklı olarak villa, 4.5+1 ve 4+1 tipindeki konutları tercih ediyor" dedi. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön