27 / 04 / 2024

Hamit Demir: Konutta balon riski yok!

Hamit Demir: Konutta balon riski yok!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye'de kâr marjının yüzde 1020 gibi düşük seviyelerde seyrettiğini söyledi Demir, "Türkiye'de konut fiyatlarının şişirilmesine, yüksek fiyatlardan satılmasına daha çok seneler var. " dedi




Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, sektörde marjı düşük olduğu için balon riski bulunmadığını söyledi. Türkiye'de konut piyasasında balon oluştuğu iddialarını reddeden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye'de kâr marjının yüzde 1020 gibi düşük seviyelerde seyrettiğini söyledi Demir, "Türkiye'de konut fiyatlarının şişirilmesine, yüksek fiyatlardan satılmasına daha çok seneler var. 


Şu anda yapılan tüm konutların üzerine yüzde 10-20 gibi düşük kâr marjları ekleniyor. Balon fiyat olması için yüzde 100, hatta yüzde 200 kazanmak gerekiyor" dedi Arz talep dengesi bugünkü şartlarda sürdüğü sürece böyle bir riskin oluşmayacağının altım çizen Demir, Türkiye'de nüfus artışı sürerken, bir yandan da evini yenilemek isteyenler, yeni evlenenler gibi nedenlerle yeni konut ihtiyacının katlanarak sürdüğünü vurguladı. Ayrıca Türkiye'deki gayrimenkul fiyatlarının Avrupa'ya kıyasla çok daha hesaplı olduğunu anlatan Hamit Demir, "Türkiye'de gayrimenkul düşük fiyatlarla tüketicilerle buluşuyor. 


Avrupa ülkelerinin birçoğunda bu fiyatlara gayrimenkul satılmıyor. Bir araştırmaya göre İstanbul'un en lüks yerinden 1 milyon dolara 100 metrekarelik bir yerin sahibi olabiliyorsunuz. Aynı para ile Hong-Kong'da 19, Londra'da 23, Monaco'da 16 metrekareyi yer alınabiliyor. Paranın en geniş metrekareyi aldığı şehir ise Güney Afrika'da Cape Town. 1 milyon dolara Cape Town'da alınan konutun büyüklüğü 172 metrekare" diye konuştu. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön