25 / 08 / 2024

Hamsinin yerini istavrit aldı, tezgahlar doldu taştı!

Hamsinin yerini istavrit aldı, tezgahlar doldu taştı!

Balık tezgahlarını süsleyen hamsinin beklenen miktarda gelmemesi nedeniyle fiyatlar artarken, istavrit ise bugünlerde en makul fiyata en fazla doyurucu balık olarak görülüyor.



Rize’de bunun dışında tezgahlarda tirsi ve mezgit balığının kilosu 40 TL, hamsinin kilosu 35 TL, yerli somonun tanesi ise 100 liradan alıcı buluyor. Balıkçıların açıklamasına göre, bir kilo istavrit ortalama üç kişinin bir akşam yemeğine denk geliyor.

Konuyla ilgili konuşan ve istavritin tezgahlara yeniden dönüş yaptığını vurgulayan balıkçı Ali Yılmaz, hamside beklenen artışın yaşanmadığına dikkat çekti.

Yılmaz, “Şimdilerde beklediğimiz hamsi bolluğu henüz yaşanmadı. Daha iyi olmasını umuyoruz. Şimdi tegahlarda güzel bir istavrit bulunuyor. Biz hamsiyi beklerken tezgahlar istavritle doldu. Geri dönüş yapan istavrit hamsinin yerini aldı diye konuştu.

Hamsinin yerini istavrit aldı, tezgahlar doldu taştı!

“FİYATLARIN UCUZLAMASINI UMUYORUZ”

Balık tezgahlarının müdavimlerinden Murat Elmalı ise istavrit balığını sevdiğini ancak bugün hamsi almayı istediğini söyledi

Hamsinin, Karadeniz’in sembolü olduğunu bildiren Elmalı, “Hamsi fiyatının daha uygun olmasını bekliyoruz ama fiyatı şu aralar biraz pahalı” diye konuştu.

Aldığı istavrit balığı ile köye çıkıp mangal yapacaklarını bildiren Elmalı, hamsinin bu sene az bulunduğunu ve fiyatların da bundan dolayı yüksek olduğunu hatırlatarak, fiyatların düşmesini beklediklerini dile getirdi.

İstanbul Hali'nde şok ucuzluk! Hamsi 60 TL, istavrit ve levrek 80 TL, 28 Aralık 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön