12 / 05 / 2024

Hamsinin yerini istavrit aldı, tezgahlar doldu taştı!

Hamsinin yerini istavrit aldı, tezgahlar doldu taştı!

Balık tezgahlarını süsleyen hamsinin beklenen miktarda gelmemesi nedeniyle fiyatlar artarken, istavrit ise bugünlerde en makul fiyata en fazla doyurucu balık olarak görülüyor.



Hamsinin vatanı Karadeniz’de şimdilerde adeta istavrit istilası yaşanıyor. Balık tezgahlarını süsleyen hamsinin beklenen miktarda gelmemesi nedeniyle fiyatlar artarken, istavrit ise bugünlerde en makul fiyata en fazla doyurucu balık olarak görülüyor.

 Hamsinin yerini istavrit aldı, tezgahlar doldu taştı!

Adı hamsiyle anılan Karadeniz’de şimdilerde balıkçıların ağlarında ‘istavrit’ bereketi yaşanıyor. İstavritin en yoğun yakalandığı Rize’de bu balığın kilosu 50 TL’den satılıyor.

Karadeniz’de son dönemlerde tezgahlarda hamsinin yerini istavrit aldı. Av sezonunun başladığı eylül ayı başında sıkça görülen istavrit, aradan geçen birkaç ay içinde yeniden geri döndü.

Karadeniz'de denize açılan balıkçıların ağları, palamut ve hamsinin ardından yeniden istavritle doluyor.

Adı hamsi ile adeta özdeşleşen Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayan balık av sezonu ile ‘Vira bismillah’ diyerek denizlere açılan ve dört ayı geride bırakan Karadenizli balıkçıların ağlarında son dönemde istavrit bereketi yaşanıyor.

Alışılageldiği üzere palamut ve istavritle başlayan av sezonunda kış mevsimin gelmesiyle hamsinin bollaşması beklenirken, balıkçıların tezgahlarında yine istavritle dolup taştı. Karadeniz’in balıkta en hareketli illerinden Rize’de istavritin kilosunun 50 liradan satıldığı bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön