02 / 10 / 2024

Hani apartman altında galeri olmayacaktı? Yönetmelik ne zaman devreye girecek!

 Hani apartman altında galeri olmayacaktı? Yönetmelik ne zaman devreye girecek!

Türkiye genelinde Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi almış toplam 37 bin 504 galeri ve ikinci el ticareti yapan işletme mevcut. Bu galerilerin bazıları da apartmanların altında bulunuyor. Gazeteci Emre Özpeynirci bu galerilere dikkat çekerek, “Hani apartman altında galeri olmayacaktı" diye sordu.




Deprem riskinin yüksek olduğu Türkiye’de bina güvenliği insan yaşamı için en önemli unsurlardan biri. Apartmanların altında bulunan birçok işletme kolonların kesilmesi gibi ihlallerde insan yaşamını tehlikeye atıyor. Kahramanmaraş depremide de bu tür binaların yarattığı tehlikeyi gözler önüne en acı şekliyle serdi.

Gazeteci –otomotiv editörü Emre Özpeynirci  https://x.com/eozpeynirci X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tehlikeye dikkat çekti: “Hani apartman altında galeri olmayacaktı!  Apartman altlarında bulunan oto galerilerin insan hayatı için oluşturduğu riski ortadan kaldırmak için hazırlanan yönetmelik 31 Temmuz 2021 tarihinde uygulanmaya başlayacaktı” diye sordu.

Özpeynirci paylaşımında şunları söyledi:  

Türkiye’de toplam 35 bin galeri var

Gerçekler ortada...

Şehir efsanesine dönen; ‘80-90 bin adet galeri var’ söylemlerine son veriyoruz

Türkiye genelinde Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi almış galeri ve ikinci el ticareti yapan toplam işletme sayısı toplam 37 bin 504 adet.

Bu sayıdan yetkili satıcıları ve çok şubeli kurumsal ikinci el firmalarını çıkardığımızda toplam galeri sayısının yaklaşık 35 bin olduğu görülüyor.

Her bir galeriye ayda 33 otomobil

Tunceli'de tek bir galeri yok.

Özpeynirci, apartman altı galerilere ilgili ise şunları söyledi: 

Apartman altlarında bulunan oto galerilerin insan hayatı için oluşturduğu riski ortadan kaldırmak için hazırlanan yönetmelik 31 Temmuz 2021 tarihinde uygulanmaya başlayacaktı. Bu yönetmeliğe göre apartman altı oto galerilerin şehir dışına taşınması ön görülüyordu. Ancak bu yönetmeliğin hayata geçmesi pandemi sürecinde sürekli ertelenirken, bugün tamamen hasır altında kaldı. Yani apartman altındaki oto galeriler hem faaliyetlere devam ediyor hem de sürekli yenileri devreye giriyor. Bugün özellikle büyükşehirlerde her sokakta veya caddede irili ufaklı onlarca galeri görmek mümkün. Bakalım hasır altındaki yönetmelik ne zaman devreye girecek.

İŞTE O PAYLAŞIM

Peki vatandaşlar bu durumla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Her tahmini tutan İslam Memiş şimdi de beklediği olası rekorları açıkladı!

Üniversitelilerin kira çıkmazı: Öğrenci kentlerinde kiralar hala cep yakıyor!

İstanbul’da arsa almak isteyenler dikkat! Belediye 3 arsa satıyor…

Satılan üç konuttan 2’si ikinci el, yeni projeler ise butik boyutlarda


Geri Dön