29 / 04 / 2024

Harem Otogarı son günlerini yaşıyor!

Harem Otogarı son günlerini yaşıyor!

Günde 400 otobüsün çıkış yaptığı Harem Otogarı, artık Türk filmlerinin duygusal ayrılık sahnelerinde yaşayacak. 43 yıldır şehre hizmet eden Otogar’ ın kaldırılması için çalışmalar başladı....




Anadolu illerinden İstanbul’a göçün Yeşilçam filmlerindeki sembolik durağı olan Harem Otogarı misyonunu tamamladı. Denize nazır konumuyla İstanbul’un tam merkezinde yer alan Otogar, artık son günlerini yaşıyor... Yıllardır sıkça kaldırılması gündeme gelen ancak bugüne kadar hakkında herhangi bir proje oluşturulmayan Harem Otogarı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçen haftalarda açıklama yapmış, “Harem’i ve kent içi yoğunluğun oluşturduğu baskıyı kaldırmak için birtakım çalışmalarımız var” demişti. 


SEBZE MEYVE HALİ OLACAKTI


1970’te sebze hali olarak projesi hazırlanan Harem Otogarı, Boğaziçi Köprüsü yapılana kadar Anadolu Yakası’nın atardamarı olarak hizmet verdi. 43 yıl boyunca ayrılığın ve kavuşmanın sembolik mekanı oldu. İstanbul’un nüfusunun 2-2.5 milyon olduğu tarihlerde açılan Otogar, halen 15 milyonluk nüfusa hizmet etmeye çalışıyor.  


Zana Yavuz/Akşam


Geri Dön